Haberler

Roman Düğününe Mehter Sürprizi

Güncelleme:

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, Türkiye Roman Platformu As Başkanı Ali Çalışır'ın kızının nişan törenine, Mehter takımı damgasını vurdu.

Türkiye Roman Platformu As Başkanı Ali Çalışır’ın kızının nişanlanması şerefine Lapseki ilçesinde yer alan Şen Mahallede düzenlenen programa sürpriz yaparak eşlik eden Mehteran Takımı, roman vatandaşların şaşkın bakışları arasında geçiş merasimi düzenledi. Mehteran Takımı grup üyeleri yaptıkları açıklamada Şarköy kaymakamlığınca Roman Dernekleri adına oluşturulan bir grup olduklarını kaydederek, Türkiye Roman Platformu As Başkanı Ali Çalışlır’ın kızını nişanladığı haberi üzerine sürpriz yapmak istediklerini ifade etti. Kendi içlerinde de birçok roman vatandaşın birleşerek Mehteran takımı içerisinde yer aldığını ifade eden grup üyeleri, burada kısa bir konser vererek programlarını sonlandıracaklarını söyledi. Türkiye Roman Platformu As Başkanı Ali Çalışır yaptığı açıklamada, “Bugün bu bizlere büyük sürpriz oldu. Daha önceki yaptığımız çalışmalarda da bizler roman vatandaşların mehteran takımı içerisin de yer aldığını söylüyorduk. Atalarımızı savaşa hazırlayan bir gruptu. Bizde bunları program bazında düşünerek mehteran takımları kurmayı hedefledik. Roman vatandaşlarımızın da içerisinde olduğu grupta istihdam sağlamayı hedefledik ve bugün bu hedefler içerisinde oluşturulan Mehteran Takımının Lapseki ilçesine gelerek roman vatandaşlarımızı ve bizleri ziyaret etmesi beni çok gururlandırdı. Şarköy Roman Derneğine de çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki projelerle inşallah çalışırız. Romanların bu konudaki varlığını da herklesin bilmesini istiyorum. Bu varlık hepimizin varlığıdır. Bu tarihimizi en iyi şekilde yansıtabiliyorsak ne mutlu bizlere” dedi. Mehteran takımının verdiği konseri ilgiyle izleyen roman vatandaşlar alkışlar eşliğinde uğurladı. Sürpriz programı çok beğendiklerini ifade eden roman vatandaşlar “ İnşallah kendi çocuklarımızı da bu grupların içerisinde görmek istiyoruz” diyerek beğenilerini ifade ettiler.

MUSTAFA UÇMAZ

ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Türkiye Lapseki Şarköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title