Haberler

Rizeli Kaymakamın İkram Tercihi Süt

Amasya'nın Hamamözü Kaymakamı Güntepe, makamına gelen konuklarına içecek olarak süt ikram ediyor Güntepe: "Temel hedefimiz hem süt içilmesini teşvik etmek hem de ilçede süt üretimine destek olmak"

MURAT DEMİRCİ - Hamamözü Kaymakamı Kadir Güntepe, süt tüketimini teşvik etmek ve ilçede süt üretecilerine destek olmak amacıyla makamına gelen tüm konuklarına süt ikram ediyor.

Süt ikramı uygulaması ile Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın ortak yürüttüğü "Okul Sütü Akıl Küpü Projesi"ni desteklediklerini belirten Kaymakam Güntepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de süt üretiminin bol olmasına rağmen süt tüketiminin gerektiği kadar olmadığını söyledi.

Süt tüketimini arttırmak için söz konusu uygulamayı başlattıklarını ifade eden Güntepe, "Bu projeyle temel hedefimiz hem süt içilmesini teşvik etmek ve ilçede süt üretimine destek olmak. Tabi çay bizim geleneksel içeceğimiz. Gerek kahvaltıda gerekse misafirliklerde en önde sunulacak içeceğimiz çay. Bizler bunun yanında süt içilmesini teşvik ettik. Misafirlerimize çay dışında süt seçeneği de sunuyoruz. Onları bu konuda zorlamıyoruz, teşvik ediyoruz. Bu anlamda olumlu tepkiler aldık. Çünkü belli bir miktardan sonra her şeyin fazlası zarar olduğu gibi çayın da fazlası zarar. Bu anlamda süt içilmesi sağlığa çok daha faydalı. Bizler de bu yönde güzel tepkiler aldık" dedi.

Memleketinin Rize olduğunu ve çaydan vazgeçmediklerini belirten Güntepe, "Biz çayın yanı sıra sütün de içilmesini istiyoruz. Süt içmenin yaşı yok. Genci yaşlısı ile herkesin süt içmesini teşvik ediyoruz. Bizler bu anlamda sağlık için süt içilmesini de aynı zamanda teşvik ediyoruz. Taze sağılmış günlük süt misafirlerimize ikram ediyoruz. Başka bir ifadeyle sütü en doğal haliyle ikram ediyoruz. Bunların yanında süt üretimini teşvik ederek köylümüze destek oluyoruz" diye konuştu.

Köylüye inek dağıtıldı

Hamamözü Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak kısa bir süre önce süt üretimini teşvik etmek için maddi durumu iyi olmayan 112 çiftçiye 224 montofon cinsi inek dağıtıldığını anımsatan Güntepe, söz konusu uygulama ile süt üreticilerinin üretimini artırarak süt üretimini teşvik etmek istediklerini belirtti.

Özel İdare Müdürü Muammer Şahin, Kaymakam Güntepe'nin uygulamaya koyduğu "makamda süt ikramı" uygulamasından memnun olduklarını ifade ederek, kendisinin de konuklarına süt ikramında bulunduğunu anlattı.

Uygulamayı ilk duyduklarında şaşırdıklarını ancak daha sonra alıştıklarını belirten Şahin, "Sağlık açısından iyi bir uygulama. Süt içmenin bir yaşı yok, sütün çok büyük artıları var, dezavantajı yok. Onun için gerçekten iyi bir uygulama" dedi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Eray Akbaş ise eklemlerindeki rahatsızlık nedeniyle doktorunun kendisine süt içmesini tavsiye ettiğini dile getirerek, her bireyin günlük süt tüketimine özel göstermesi gerektiğini kaydetti.

Sağlıklı bir yaşam için günlük süt tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Akbaş, "Ben günlük 25 bardaktan fazla çay içiyorum. Kaymakam Bey'in uygulamasını ilk duyunca benim hoşuma gitmedi. Eklemlerimdeki rahatsızlık nedeniyle süt içmem gerekir. Sağlık açısından Kaymakam Bey'in uygulamasını destekliyorum. Bizler gerek makamımızda gerek toplantılarımızda süt ikram etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İlçeye bağlı Damıdere köyü muhtarı İmdat Selvi ise uygulamayı memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek makamda süt ikramının süt üretimini artıracağına ve destekleyeceğine inandıklarını ifade etti. - Amasya

Kaynak: AA / Güncel

Sağlık Bakanlığı Hamamözü Amasya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title