Haberler

Rize: Türk Sağlık-sen Genel Başkanı Kahveci Rize'de

Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türk Sağlık-Sen'i daha yararlı bir kuruluş haline getirmenin çabası içerisinde olduklarını söyledi.

Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türk Sağlık-Sen'i daha yararlı bir kuruluş haline getirmenin çabası içerisinde olduklarını söyledi.

Tek Gıda İş Sendikası Karadeniz Bölge Başkanlığı Eğitim Salonu'nda yapılan toplantıya, Türk Sağlık-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Kürşat Atmaca, Genel Eğitim Sekreteri Necmi Erdoğan, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sefer Aycan ve çok sayıda davetli katıldı. Toplantıda konuşan Kahveci, dünyanın hiçbir yerinde manevi değerlere sahip çıkma amacıya kurulu bir sendika olmadığını belirterek "1990 yılında kurulan sendikamız 16 yıldır hizmet vermektedir. Eğitim toplantılarımızın 13.'sü ve dönemin son toplantısı olan bu toplantıda çalışmalar hakkında üyelerimizi bilgilendirip, Sağlık-Sen'in daha yararlı bir kuruluş haline getirmeyi istiyoruz" dedi.

Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Gümüşhane, Artvin ve Rize'deki çalışmalara hız vererek, bölgenin Sağlık-Sen açısından sorunlarını bitirmeye çalıştıklarını ifade eden Kahveci, "Sağlık konusu öneme alınması gereken konulardan bir tanesi. Görmezden gelmemiz söz konusu bile olamaz. Biz Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarına gerekli olan desteği çıktığımız halde sağlık çalışanlarının da iyi hizmet vereceğinden eminiz. Bu yüzden biz Sağlık-Sen olarak gerekli olan desteğimizi her zaman vereceğiz" şeklinde konuştu.

Kahveci, bürokratların Sağlık Bakanlığı'nın kafasını karıştırdığını savunarak, "Kamu çalışanları haftada 40 saat çalışırken sağlık kuruluşlarında çalışanlar ise haftada 45 saat çalışmaktadır. Haftalık 45 saat çalışmanın karşılığı olarak da hastane yemeklerinden ücrete tabi tutulmamasını istiyoruz. Sağlık kuruluşlarının devlete karşı nasıl bir borcu olabilir anlamış değiliz. Devlet halkın eğitim, adalet ve sağlık ihtiyaçlarını karşılamazsa halkın devlete karşı güveni kalmaz. Sağlık ve hastaneler ticaret unsuru olmamalıdır" dedi.

Devletin hastaneleri borçlu çıkarması ve Sağlık Bakanlığı'nın bu borcu talep etmesinin halka verilen hizmetin zayıf olduğunu gösterdiğini belirten Kahveci, "Devlet sağlık konusunda halka yeterli hizmeti veremezse halk bunun hesabını sandık başında soracaktır. Maliye Bakanlığı hastanelerin sağlık gelir ve giderlerine daha duyarlı davranmalıdır. Sağlık kuruluşlarını borçlu çıkarmak için uğraşmamalıdır. Sağlık kuruluşlarının 3.5 katrilyon mali borcu Sağlık-Sen tepki göstermeseydi aşılmaz bir sorun olacaktı" açıklamasını yaptı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title