Haberler

Rıdvan Şükür; Edirne'nin Geçmiş Tarihi Çok Etkileyici..!

Güncelleme:

Sultanlar yolunu inceleyen Dağcı ve tarihçi Rıdvan Şükür, Türk- Osmanlı tarihinde önemli bir yeri olan Edirne'yi çok etkileyici bulduğunu söyledi.


Kanuni Sultan Süleyman'ın Viyana seferlerinde kullandığı güzergah olan, Viyana'dan İstanbul'a kadar uzanan 'Sultanlar Yolu' projesinin bir bölümünde yürüyen Rıdvan Şükür, bu yolun çok anlamlı olduğunu söyledi. Edirne'nin tarihi mekanlarını gezen dağcı Şükür, Karaağaç Mahallesi Tunca köprüsünün yanında dinlendi. Edirne ile Karaağaç Mahallesi'ni birbirine bağlayan ilk köprü olan ve Tunca Nehri üzerinde 1613 yılında inşa edilen tarihi köprüyü mimar Mehmet Ağa yaptığını dile getirdi.

Rıdvan Şükür, Edirne'nin her zaman Anadolu-Avrupa yolu üzerindeki önemli konumunu koruduğunu, ayrıca Adriyatik'ten başlayan ve İstanbul'a uzanan tarihi Roma yolu (Via Egnetia) üzerinde bir merkez olduğunu belirtti. İstanbul ve Bursa'dan sonra Osmanlı Eserleri bakımından en zengin üçüncü şehrimizdir.

iki yıl süren yunan işgali unutulur gibi değil.

Birinci Dünya savaşından sonra 1920 Temmuzundan 25 Kasım 1922'ye kadar Yunan ordusunun işgalinde kalan Edirne, Balkan Harbinde Şükrü Paşanın kahramanca savunmasına rağmen, açlık sebebiyle, Bulgarlara 26 Mart 1913'te teslim olmuştu, 4 ay sonra Türk ordusu 22 Temmuz 1913'de Edirne'yi geri alınmıştı. Edirne'nin Osmanlılar döneminde önemli bir şehirdi, yalnızca Başkent olduğu dönemlerde değil, sonraki yıllarda da önemini işgallere kadar korundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kanuni Sultan Süleyman İstanbul Viyana Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title