Haberler

Ricciardone: Çözüm Sürecini Destekliyoruz

Güncelleme:

Hakkari Belediyesi'ne geçen ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Fadıl Bedirhanoğlu tarafından kapıda karşılandı.

Valiliğin ardından Hakkari Belediyesi'ne geçen ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, BDP'li Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu tarafından kapıda karşılandı. Büyükelçi Ricciardone, "Çözüm sürecini yüzde yüz destekliyoruz. Türkiye için, bölge için, hepimiz için önemli bir şey. İnşallah sonuç en kısa zaman içinde en olumlu şekilde oluşturulacaktır" dedi.

Bedirhanoğlu'na sıcak misafirperverliklerinden dolayı teşekkür eden Ricciardone, Hakkari'yi doğal güzellikleriyle hatırladıklarını ve tekrar geldiğinde güzellikleri tekrar görme imkanı bulduklarını aktardı. Türkiye'deki çözüm sürecini desteklediklerini anımsatan Ricciardone, "Çözüm sürecinizi yüzde yüz destekliyoruz. Türkiye için, bölge için, hepimiz için önemli bir şey. İnşallah sonuç en kısa zaman içinde en olummlu bir şekilde oluşturulacaktır. Müttefik olarak, dost olarak başarınız bizim içinde çok önemli. Tekrar çok samimi sözleriniz için teşekkür ederiz. Bizde sizi Amerika'ya bekleriz" dedi.

Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu'da büyükelçinin bölgeyi ve Hakkari'yi ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Gerçekten böylesi bir süreçte, Kürt halkının dostu olarak gördüğümüz, ABD'nin üst düzeyde ziyaretini memnuniyetli karşıladığımızı ifade etmek istiyoruz. Kürt halkı hiçbir zaman dostlarını hayal kırıklığına uğratmaz, dostlarına en samimi duygularını gösterir. Böylesi bir süreçte gelmeleri umarım bu barış sürecinin daha önemli aşamalara, somut adımlara dönüştürülmesine katkı sağlar" diye konuştu.

Ziyarette Belediye Başkanı Bedirhanoğlu Ricciardone'ye Hakkari yöresine ait kilim, eşine de Hakkari el sanatlarıyla yapılmış çanta hediye etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Francis Ricciardone Fadıl Bedirhanoğlu Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title