Haberler

Profesörler Çıldırdı

Anayasa Paketinin Dünkü Görüşmelerinde Aynı Zamanda Anayasa Hukuku Profesörleri Olan CHP'li Oya Araslı ile Anayasa Komisyonu Başkanı AKP'li Burhan Kuzu Birbirine Girdi. Oya Araslı Yönetim Tarzını Beğenmediği Kuzu'nun Boğazına Sarıldı. Kuzu da Araslı'ya Dirsek Attı.

Anayasa paketinin dünkü görüşmelerinde aynı zamanda anayasa hukuku profesörleri olan CHP’li Oya Araslı ile Anayasa Komisyonu Başkanı AKP’li Burhan Kuzu birbirine girdi. Oya Araslı yönetim tarzını beğenmediği Kuzu’nun boğazına sarıldı. Kuzu da Araslı’ya dirsek attı.

AKP’nin çıkartmak, CHP’nin ise engellemek için bütün güçleriyle mücadele verdikleri Anayasa paketinin dünkü görüşmelerinde plastik bardaklar ve telefonlar havada uçuştu, küfürler edildi. Anayasa hukuku profesörü olan Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’nun yönetimi, yine anayasa hukuku profesörü olan CHP’li Oya Araslı’yı çıldırttı. Komisyona verilen aranın ardından CHP Antalya Milletvekili Tuncay Ercenk, önergenin oylanmadığını söyledi. Kuzu’nun, "şirretlik yapmayın" demesi üzerine, başta Ercenk olmak üzere CHP’liler tepki gösterdi. Ercenk, Kuzu’dan, sözünü geri almasını istedi. Ercenk, önerge üzerinde konuşması bitmeden oylama yapıldığını, bunun İçtüzüğe, Anayasa Komisyonu’nun çalışma sistemine, Anayasaya ve komisyon üyelerine hakaret olduğunu söyledi. CHP’liler masaya ve dolaplara vurarak Kuzu’yu protesto ettiler. Bu sırada, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe ile AKP Kahramanmaraş Milletvekili Mevlüt Akgün arasında tartışma yaşandı. Akgün, "Afyon’dan adam çıkmaz. Çıkanları da gördük" deyince Ünlütepe, masada bulunan Ercenk’in cep telefonunu Akgün’e doğru fırlattı. Bu iki vekil arasında küfürleşmeler de oldu. Tartışmalar arasında Kuzu, cumhurbaşkanının halk tarafından ve "5+5" şeklinde seçilmesini öngören dördüncü maddesini oylatarak kabul ettirdi. Kuzu daha sonra oturuma ara verdi.

BARDAK SAVAŞLARI

Verilen aranın ardından salona dönüldüğünde CHP’liler dördüncü maddenin üzerinde görüşme yapılmadığını öne sürerek tekrar konuşma hakkı istediler. Kuzu’nun CHP’lilerle tartışmaya devam ettiği sırada Araslı, bağırarak başkanlığa yürüdü. "Oylatamazsın" diye bağıran Araslı, koltuğun arkasından kollarıyla Kuzu’nun boğazına sarıldı. Ne olduğunu anlayamayan Kuzu hızla yerinden kalktı ve Araslı’ya dirsek attı. Salonda bulunan Çevre Komisyonu Başkanı Münir Erkal araya girince Araslı önce Erkal’ı, ardından da AKP Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa’yı itti. Daha sonra da görüşmelerde CHP’liler masada bulunan plastik bardakları yağmur gibi AKP’lilerin üstüne yağdırdılar. Oylamaları mikrofona konuşarak tutanaklara geçirten Kuzu’ya kızan Ersin ve CHP’li Muharrem Kılıç, ayrı ayrı mikrofonun kordonundan çekerek attılar. Görüşmeler 11 saat sürdü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title