Haberler

Prof. Dr. Hamdi Temel: 10 Kuruşa Naylon Poşetten Kurtuluruz

Dicle Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Temel, koyu renkli naylon poşetlerin zehirli ve kanserojen maddaler içerdiğine dikkati çekti ve "Türkiye'de naylon poşet sorununu 10 kuruşa çözeriz. Markete gittiğinizde gıda maddeleri konulan her bir naylon poşet için 10 kuruş ücret alınırsa, bu iş biter" dedi.

Dicle Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Temel, koyu renkli naylon poşetlerin zehirli ve kanserojen maddaler içerdiğine dikkati çekti ve " Türkiye'de naylon poşet sorununu 10 kuruşa çözeriz. Markete gittiğinizde gıda maddeleri konulan her bir naylon poşet için 10 kuruş ücret alınırsa, bu iş biter" dedi.

Erzurum Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği'nin (ŞEHİRDER), Atatürk Üniversitesi Kampusü'ndeki Mavi Salon'da düzenlediği konferansta konuşan Dicle Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Temel, poşet ve pet şişelerin kansere yol açtığını bildirdi. 'Naylon, aşkı öldürür' kitabın yazarı olan Prof. Dr. Hamdi Temel, Amerika ve Avrupa ülkelerinde naylon poşet sorununu hallettiğini belirtti. Toprağa karışan zararlı poşetlerin bitkilere bulaştığını bu yolla canlılara zarar verdiğini anlatan Prof. Dr. Temel, çöplerden toplanan plastiklerin hijyenik olmağını ve bu şekilde toplanan plastiklerden elde edilen koyu renkli naylon poşetlerin kesinlikle gıda amaçlı kullanılmaması gerektiğini anlattı. Toprakta çözülen naylon poşetlerin bitkilere, bitkilerden hayvanlar aracılığı ile insanlara geçtiğine vurgu yapan Prof. Dr. Hamdi Temel, bu konuda şunları söyledi:

"Amerika ve  Avrupa ülkelerinde 30 yıldır halk sağlığını tehdit etmeyen, geri dönüşümü olan kağıt torba kullanılıyor. Poşet yerine bez torba, file, kağıt poşet gibi ürünler kullanmalıyız. Şu an Avrupa'da naylon poşet kullananlardan vergi alınıyor. Biz de Türkiye'de naylon poşet sorununu 10 kuruşa çözeriz. Markete gittiğinizde gıda maddeleri konulan her bir naylon poşet için 10 kuruş ücret alınırsa, bu iş biter. Şu an bakıyorsunuz tüm dünyada insanlar hasta. Bu konuda akademik ve deneysel çalışmalar yapıyor, elde ettiğimiz bilgileri toplumumuzla paylaşıyoruz. Özellikle siyah poşetleri günlük hayatınızdan çıkarın. Örneğin böcek öldürücü zehirli maddeler taşıyan plastik kapları kazanlara atıyor ve ondan siyah poşet üretiyorlar. Naylon poşetlerde kimyasal katkı maddeleri var. Naylon poşet sadece Türkiye'nin değil dünyanın problemi. Çünkü siz nereye giderseniz gidin her tarafınızda naylon poşet kirliliğini göreceksiniz."

- Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dicle Üniversitesi Erzurum Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Arapça soruya tercüme isteyen Ali Erbaş'ın Fransızca hutbesi de tartışma yarattı

Arapça soruya tercüme isteyen Ali Erbaş'ın Fransızca hutbesi de tartışma yarattı

Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı sonrası bakanlık harekete geçti! 5 ilde kafe ve restoranlara denetim

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı sonrası bakanlık harekete geçti! 5 ilde kafe ve restoranlara denetim

Yurt genelinde çöl tozu etkisi sürüyor! Meteoroloji'den 35 ile sarı kodlu uyarı

Yurt genelinde çöl tozu etkisi sürüyor! Meteoroloji'den 35 ile sarı kodlu uyarı

Kimse ne olduğuna anlam veremedi: AK Parti Meclis Üyesi kendini yere atarak yuvarlanmaya başladı

Kimse ne olduğuna anlam veremedi: AK Parti Meclis Üyesi kendini yere atarak yuvarlanmaya başladı

Kendini yere atıp yuvarlanan AK Partili Meclis Üyesi özür diledi: Öfkeme yenip düşüp kontrolümü kaybettim

Kendini yere atıp yuvarlanan AK Partili Meclis Üyesi özür diledi: Öfkeme yenip düşüp kontrolümü kaybettim

title