Haberler

Prof.Ahmet Vefik Alp’ten Şok Açıklamalar !

TRT Haber'de Dün Gece Kozmik Oda Programının Konuğu Olan Mimar-Kent Bilimci Prof.Ahmet Vefik Alp, Rıdvan Memi'nin Sorularını Yanıtladı.

Kozmik Oda programına konuk olan Prof.Ahmet Vefik Alp, Başbakan Erdoğan'ın çılgın projesini açıklamasından saatler önce projenin Karadeniz-Marmara arasında açılacak kanal olduğunun üzerinde durdu ve ciddi bir iddayı gündeme getirdi:

'Burada çok ciddi arsa el değişimleri olduğu, hatta bir duyuma göre 3 milyar dolarlık arsanın yabancılar tarafından taş ocakları ve maden ocakları, kuzeyde, söyleniyor. Tarihini tam bilmiyorum ama yakın zamanlarda tabi… 3 milyar dolar. Ciddi bir rakam. Bölgede 3 milyar dolarlık arazi şu ana kadar el değiştirmiş oldu.

'Çılgın proje taş ocaklarını ortadan kaldıracak'

Çılgın proje aslında daha önce de gündeme geldi. 1994 yılında ben ilk defa Sayın Tayyip Erdoğan beyefendi ile beraber İstanbul adayı olduğumda Sayın Zülfü Livaneli projeyi getirdi.. İstanbul'u seven her yönetici o yukarda ki yüz binlerce metrekare taş ve maden ocaklarının pisliğini görmektedir. Kanal oradan başlayacak. Eyüp ve Gaziosmanpaşa ilçeleri sınırlarında taş ocakları orada. Kanalda onun içinden başlatıyoruz. Taş ocakları bölgesi de dünya sağlık turizmine benim kanım o hazırlıyoruz. Türkiye'de sağlık sektörü ciddi atılımlar yapıyor.'

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title