Haberler

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ABD Savunma Bakanı Austin ile görüştü

Güncelleme:

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile bir araya geldi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile bir araya geldi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna'da resmi temaslarda bulunan ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'i kabul etti. Görüşmede, Ukrayna ve ABD arasındaki siyasi ve stratejik ortaklıklar ile Rusya'nın bölgedeki agresif tavırları ele alındı.

Ukrayna Savunma Bakanı Andrey Taran ile yaptığı görüşmenin ardından Zelenskiy ile görüşen Austin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Beni Kiev'de ağırladığı için Başkan Zelenskiy'e teşekkür ederim. Müttefikimizle birlikte, Ukrayna'nın kendi dış politikasını dış etkilerden bağımsız olarak şekillendirmesi konusunu desteklemeye hazırız" ifadelerini kullandı.

"ABD, UKRAYNA'NIN BAĞIMSIZLIĞINI VE TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ DESTEKLEMEYE DEVAM EDİYOR"

Zelenskiy ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "ABD, Ukrayna'nın bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü uluslararası alanda desteklemeye devam ediyor. Bu Kiev'deki toplantımızda ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin tarafından da onaylandı" dedi.

ZELENSKİY'DEN BİDEN'A TEŞEKKÜR

Zelenskiy ve Austin görüşmesine ilişkin Ukrayna Devlet Başkanlığı Basın Ofisi tarafından yapılan açıklamada, "ABD'de anlaştığımız gibi Ukrayna'ya geldiğiniz için, Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne olan devamlı desteğiniz için size ve Başkan Biden'e teşekkür ederim" ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, Ukrayna ve ABD arasındaki savunma ve güvenlik konularına yönelik yapılan anlaşmaların üzerinde durulduğu ve güvenlik konularına yönelik ABD'nin Ukrayna'ya yapacağı 60 milyon dolarlık yardımın ele alındığı aktarıldı.

Ukrayna'nın Azak'ta, Karadeniz'de ve Ukrayna'nın doğusunda çatışmaların yaşandığı bölgeye barış gelmesi adına her türlü girişimde bulunulduğu ifade edilen açıklamada, Ukrayna'nın NATO'ya girme yolunda ilerlemesi ile Ukrayna ve Avrupa'nın enerji güvenliği gibi konuların da ele alındığı belirtildi.

Öte yandan Savunma Bakanı Taran ile yaptığı ikili görüşme sonrasında Austin, Ukrayna'nın doğusunda süren savaşı Rusya'nın başlattığını ve Kırım'ın işgalini kınadığını ifade ederek, Ukrayna'ya desteklerinin süreceğini belirtmişti.

(Bekir Keskin/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Lloyd Austin Ukrayna Kiev Politika Güncel Haberler

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title