Haberler

Polis Kurşunu ile Vuruldu İddiası

Mersin'de Nezir Burak'ın, Evinin Önünde Çevik Kuvvet Polisi Tarafından Başından Tabanca ile Vurulduğu İddia Edildi.

Şevket Sümer Mahallesi'nde oturan 45 yaşındaki Nezir Burak, akşam saatlerinde başından yaralı olarak Mersin Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedaviye alındı. Olay sonrası hastaneye akın eden yakınları, Burak'ın, Şevket Sümer Mahallesi'nde taş attığı için kovalanan 7 yaşındaki çocuğunu korumaya çalışırken, çevik kuvvet polisi tarafından tabancayla vurulduğunu öne sürdü. Üst düzey emniyet yetkilileri de iddiayı araştırmak üzere hastaneye geldi.

BDP Mersin İl Başkanı Cihan Yılmaz da hastaneye gelerek, Burak'ın sağlık durumu hakkında bilgi aldı ve yakınlarıyla görüştü. Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, doktorlarla görüştüğünü, Burak'ın ateşli silahla yaralandığı, bilincinin açık, ancak sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu söyledi.

Olayın takipçisi olacaklarını belirten Yılmaz, "Temennimiz bir an önce sağlığına kavuşmasıdır. Biz buradan halkımıza bir çağrıda bulunuyoruz. Sağduyuyu hakim kılsınlar, hiçbir provokasyona ve gerginliğe mahal vermesinler. Bunun yasal takibi her neyse, failleri kimlerse bir şekilde açığa çıkarılarak kanun önünde hesabını vereceklerine inanıyoruz. Görgü tanıklarının beyanı, çevik kuvvet polisinin yaptığı yönünde. Belinden tabancayı çıkararak sıktığını söylüyorlar. Temennimiz öyle olmamasıdır, gerginliğin yaşanmamasıdır. Hepimiz bu ülkede eşit, özgür bireyler olarak yaşamak istiyoruz. Devletin ilgili kurumlarının olaya el atmasını ve faillerinin ortaya çıkarılmasını istiyoruz" diye konuştu.

İHD Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi de bir heyet kurarak olayla ilgili inceleme yaptıklarını söyledi. İncelemede, olayın, polisin kovaladığı çocukları korumaya çalışan babaya karşı bir saldırı olduğunun tespit edildiğini ifade eden Tanrıverdi, "Görgü tanıklarının ifadelerine göre, polisin hedef alarak saldırıda bulunduğu kanaatine vardık. Gerçekten birileri bu kentte geçmişte olduğu gibi bir şeyler yapmaya çalışıyor. Barış ve kardeşlik içinde yaşaması gereken halklar karşı karşıya getirilmeye çalışılıyor. Umarız ki, hastamız bir an önce sağlığına kavuşur. Emniyet güçlerinden, İHD olarak talebimiz en kısa süre içinde bu olayı yapanların ortaya çıkarılması ve yargıya teslim edilmesidir" dedi.

Elinde kocasının kanlı gömleğini gösteren yaralı Burak'ın eşi Azize Burak ile görgü tanığı olduğunu ileri süren Ayhan Aslan da, Nezir Burak'ı polislerin vurduğunu iddia etti.

Öte yandan Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz ise, olayda şu ana kadar ateşli silah kullanıldığına dair bir bulguya rastlanılmadığını söyledi. İddiaları çok yönlü olarak titiz bir şekilde soruşturduklarını belirten Öksüz, korsan gösterilerin yaşandığı bölgede meydana gelen olayın, seken bir plastik merminin isabet etmesi sonucu meydana gelmiş olabileceğini kaydetti. Olayın soruşturma aşamasında olduğunu ifada eden Öksüz, gerçeklerin ortaya çıkacağını vurguladı.

Mustafa İNSAN / MERSİN / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title