Haberler

Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki "Biber Gazlı" Protesto

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfü Elvan, bazı CHP'li milletvekilleri tarafından komisyon salonunda biber gazı sıkılmasını kınayarak, konunun raporla TBMM Başkanlığı'na iletileceğini bildirdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfü Elvan, bazı CHP'li milletvekilleri tarafından komisyon salonunda biber gazı sıkılmasını kınayarak, konunun raporla TBMM Başkanlığı'na iletileceğini bildirdi.

Elvan, İçişleri Bakanlığı'nın 2013 yılı bütçesi görüşmeleri öncesinde gerçekleştirilen biber gazlı protestoya tepki gösterdi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in sunumunun ardından yaptığı konuşmada, Elvan, bir CHP'li milletvekilinin, komisyon toplantısı başlamadan önce, komisyon salonunda biber gazı sıktığını anımsatarak, "Bu, çok ayıp bir husustur. Şiddetle kınıyorum. Bu, bir anlamda millete sıkılmıştır" dedi.

Elvan, komisyon toplantısında biber gazı sıkılmasıyla ilgili gereken raporun, TBMM Başkanlığı'na verileceğini kaydetti.

Elvan'ın sözleri üzerine, CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, salonda "biber gazı değil, parfüm sıktıklarını" iddia etti.

Bu sırada, bazı CHP milletvekilleri de Elvan'a yönelik, asıl kınanması gerekenin Ulus'taki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında, vatandaşa biber gazı sıkılması olduğunu ifade ettiler.

-"Terörle mücadele, son terörist yok edilinceye kadar sürecek"-

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ise komisyonda yaptığı konuşmada, hükümet olarak milli birlik ve beraberliği, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü, devletin bekasını ve üniter yapının korunmasını en büyük öncelik olarak gördüklerini söyledi.

Türkiye'nin geleceğini teminat altına almak için terör sorununun mutlaka çözülmesi gerektiğini belirten Şahin, "Bunun için de bu sorunu siyasete alet etmeden milli bir mesele olarak ele alıp, hep birlikte sorumluluk almalı ve taşın altına elimizi koymalıyız" diye konuştu.

Şahin, hükümetin terörle mücadelede bütün imkanları seferber ettiğini, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak, ülkenin birlik ve beraberliğini güçlendirmek için her türlü tedbirin aldığını ifade etti.

Terörle mücadeleye bütüncül bir yaklaşımla bakılarak, bölgesel, ulusal ve uluslar arası alanda önemli adımlar atıldığına işaret eden Şahin, şunları kaydetti:

"Operasyonel faaliyetlerle birlikte, terörü besleyen kaynakların kurutulması ve sebeplerinin ortadan kaldırılmasına yönelik, önleme ve bilgilendirme çalışmalarına da ağırlık verilmektedir.

İstihbari çalışmalar doğrultusunda, şiddet eylemlerini artıran bölücü örgüte karşı, operasyonel faaliyetler etkin bir şekilde devam ettirilmelidir. Diğer taraftan, uzun yıllardır devam eden terörist faaliyetlerden yorulan halkımız, şiddet ortamını kesinlikle istememektedir.

Amacımız, demokratik sistem ve değerlerin, güvenliğin tam olarak sağlandığı huzur ortamında yaşanır kılınmasıdır. Bu ortam, PKK/KCK terörünün bölge üzerindeki baskısının kaldırılması ve örgütün tamamen etkisizleştirilmesiyle mümkün olabilecektir. İçişleri Bakanlığı olarak önümüzdeki süreçte de PKK/KCK terör örgütüyle mücadelemiz güvenlik güçlerimizin fedakarlığı ve üstün hizmet anlayışı ile kararlılıkla sürdürülecek, terörle mücadelemiz son terörist yok edilinceye kadar devam edecektir."

Muhabir: Ferhat Demircan

Yayıncı: Sefa Salantur - TBMM

Kaynak: AA / Güncel

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Ferit Mevlüt Aslanoğlu İçişleri Bakanlığı İdris Naim Şahin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title