Haberler

PKK, Petrol Boru Hattını Havaya Uçuracaktı

Güncelleme:

Şırnak'ın İdil ilçesinde ele geçirilen dökümanlar, PKK'lıların 10 ton patlayıcıyla Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattını havaya uçurmayı planladığını ortaya çıkardı.

PKK'nın, İdil'de ele geçirilen 10 ton patlayıcı ile Yumurtalık- Kerkük petrol boru hattını havaya uçurmayı planladığı ortaya çıktı. İlçedeki operasyonun kısa sürede bitmesi sonucu, bölücü örgüt amacına ulaşamadı.

PKK, Güneydoğu'daki hendek terörü ve sözde öz yönetim ilanıyla Kürtlere özgürlük sağlayacağını iddia etti ancak ortaya çıkan planlar, bölücü örgütün nasıl uluslararası güçlerin maşası haline geldiğini gün yüzüne çıkardı.

10 TON PATLAYICI

Star'da yer alan habere göre; Şırnak'ın İdil ilçesindeki Turgut Özal Mahallesi ve Yeni Mahalle'de terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonun sona ermesinin ardından yapılan aramalarda 10 ton patlayıcı ele geçirildi. Aramalarda bulunan örgüte ait doküman ve belgeler, bir süre önce de benzer saldırılar düzenleyen PKK'nın 10 ton patlayıcıyla İdil'in hemen yakınından geçen Kerkük- Yumurtalık petrol boru hattını havaya uçurmayı planladığını ortaya çıkardı.


EN GÜVENLİ PETROL HATTI OLARAK GÖRÜLÜYOR

Hattan geçen petrol, uzun süredir Türkiye ile Irak merkezi hükümeti arasında tartışma konusu oldu. Rusya ve İran ile birlikte hareket eden Irak merkezi hükümeti, Kuzey Irak'taki bölgesel yönetim ile Türkiye arasındaki petrol anlaşmalarına tepki gösteriyordu. İdil'in yakınından geçen Kerkük-Yumurtalık boru hattı, enerji savaşlarının yaşandığı Irak-Suriye ve Ortadoğu'ndan dünyaya açılan en güvenli petrol hatlarından biri olarak görülüyor.

HARABEYE DÖNDÜ

İdil'deki operasyon sona erdi ancak sokağa çıkma yasağı henüz kaldırılmadı. Çünkü teröristlerin ilçede tuzakladığı patlayıcıları temizleme çalışmaları devam ediyor. Uzman ekipler, patlayıcıları tek tek tespit edip, etkisiz hale getiriyor. 18 Ocak'ta, bir refüje tuzaklanan patlayıcı nedeniyle üç polis şehit olmuştu. Terör saldırıları, ilçeye ağır hasar verdi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Yumurtalık Kerkük Şırnak Irak Güncel Haberler

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Bakmadan Geçme

Ethereum EFT onayı ne zaman, onay gerçekleşti mi? Polis tayinleri ne zaman 2024? #129300 Galatasaray seçimi ne zaman, yarın mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 24 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 24 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 24 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 24 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 24 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 24 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 24 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 24 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım'ın yönetim listesinde kimler var? İşte Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu!
İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

title