Haberler

PKK'dan Kaçan Terörist, Savcıya Teslim Oldu

Terör Örgütü PKK Kamplarında 10 Yıl Kaldıktan Sonra Örgütten Kaçan Kadın Terörist A.s, Diyarbakır'da Cumhuriyet Savcısı'na Teslim Oldu.

Terör örgütü PKK kamplarında 10 yıl kaldıktan sonra örgütten kaçan kadın terörist A.S, Diyarbakır'da Cumhuriyet Savcısı'na teslim oldu.

Terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki kamplarında 10 yıl kaldıktan sonra pişmanlık duyarak örgütten kaçan A.S, Diyarbakır'da ailesinin yanında bir süre kaldıktan sonra Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na geldi. Görevlilere nöbetçi savcı ile görüşmek istediğini söyleyen A.S, savcının kapısını çalarak, bir konuda görüşmek istediğini söyledi. Savcının, ''buyurun'' demesi üzerine içeri giren A.S, ''Ben 10 yıldır örgütteydim. Pişmanlık duyarak örgütten kaçtım. Size teslim olmak istiyorum'' dedi.

Savcının, çay ikramı ve iyi davranışı üzerine rahatlayan A.S, 10 yıl boyunca terör örgütünün kamplarında yaşadıklarını anlatmaya başladı. Kadın teröristi bir süre dinleyen savcı, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ni arayarak, durumu bildirdi. Cumhuriyet Savcısı'nın odasına gelen polis memurlarının ''hoş geldin'' demesinin ardından üzerindeki korkuyu tamamen atan A.S. ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Emniyet Müdürlüğündeki ifadesinin ardından tekrar teslim olduğu savcının odasına geri getirilen A.S, TCK'nın ''etkin pişmanlık'' maddesini içeren 221. maddesinden faydalandırılarak serbest bırakıldı.

''Etkin pişmanlık'' uygulamasını ailesinin yanına geldikten sonra öğrendiğini kaydeden A.S, ''Ben örgütteyken hiçbir eyleme katılmadım. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın söylemlerini televizyonda izledim. Onlardan etkilenip teslim olmaya karar verdim'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title