Haberler

Özürlü Hastalarımız Kaymakamlık Korumasına Alındı

Güncelleme:

Bergama Kaymakamlığı Zihinsel Özürlü Vatandaşlarımızı Gümüldür Özdere'de Özel Bir Tedavi Merkezinde Toplayarak Sağlıklı Bakımla Koruma Altına Aldı.

Bergama kaymakamlığı zihinsel özürlü vatandaşlarımızı gümüldür özdere'de özel bir tedavi merkezinde toplayarak sağlıklı bakımla koruma altına aldı.

Bergama Kaymakamlığı Sosyal Dayanışma Vakfı ilçede ki zihinsel özürlü hastalarımıza sahip çıkarak İzmir Gümüldür yakınlarındaki Özdere Özel Bakım Evinde koruma altına aldı.

Şehir içinde sürekli olarak perişan halde görmeye alışık olduğumuz zihinsel engelli vatandaşlarımız Bergama Kaymakamlığınca birer birer alınarak özel bir bakım evine gönderilerek orada korumaya alınarak sağlık bir şekilde yaşam sürmeleri sağlanıyor.

İlk önce Bergamalıların yakından tanıdıkları (Baba Yaşar) lakaplı Yaşar Yavuz, daha sonrada Mustafa Akyol, (Deveci Veysel) Veysel Savran ve yollarda temizlik yaparak tanıdığımız ve eline geçen parayla gazete alıp gazeteleri çöpe atarak tanıdığımız Ahmet Uras, Bergama Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfınca ikamet ettikleri evlerinden alınarak İzmir Gümüldür yakınlarında Özdere'de ki Özel bir bakım evinde tedavi altına alındılar.

Bergama Kaymakamı Ahmet Ertan Yücel, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında "İlçemizde yılın 4 mevsimi sıcak ve soğukta perişan halde yaşamlarını sürdüren zihinsel özürlü vatandaşlarınızın görsel açıdan perişan durumdaki halleri bizleri Kaymakamlık olarak bu insani yardımı yapmaya yöneltti.

Onlara sahip çıkarak hem sağlıklı bir yaşam sürmelerini, hem de karınları tok bir şekil de kimseye zararları dokunmadan en iyi şartlarda yaşamlarını sürmelerini sağlamak için onarları özel bir bakım evinde koruma altına almayı uygun gördük.

Şimdiye kadar 4 hastamızı gönderdiğimiz bakım evinde en iyi şekilde tedavi ve bakımları gerçekleştiriliyor. Aynı şekilde rahatsızlık yaşayan ilçemizdeki diğer zihinsel özürlü vatandaşlarımızda bu merkeze almayı düşünüyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title