Haberler

Fedakar Öğretmenden Öğrencilere Sinema ve Eğitim Odası

Iğdır’da görev yapan bir öğretmen, kendi imkanıyla oluşturduğu sinema odası ile köylü öğrencileri hayatlarında ilk kez sinemayla buluşturacak.

Iğdır'da görev yapan bir öğretmen, kendi imkanıyla oluşturduğu sinema odası ile köylü öğrencileri hayatlarında ilk kez sinemayla buluşturacak.

Yukarı Erhacı Köyü İlk ve Ortaokul Müdür Yardımcısı Ahmet Kaçmaz, kendi imkanları ile öğrencileri için sinema ve eğitim odasını hayata geçirerek köylü çocukların görsel eğitimine katkı sağlayacak. Aynı okulda görevli resim öğretmeni Burcu Demir ile birlikte sinema odasının duvarlarını maviye boyayan Kaçmaz, yıldızlar, gezegenler çizdi. Kaçmaz, projenin maddi kaynağını kendisi karşılarken, inşaat işlerinde de kendisi çalışıyor. İnşaatı devam eden sinema eğitim odasının bitiminde köylü çocuklar, burada hayatlarında ilk kez izleyecekleri sinema filmlerinin yanında görsel eğitim alma fırsatı bulacak.

Ahmet Çakmaz, bu bölgede öğrencilerin birçok şeyden mahrum olduğunu gördüklerinden böylesi bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Öğrencilerinin sosyalleşmesi için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını ifade eden Çakmaz, "Köyde yaşayan çocuklarımız özellikle görsel öğelerden çok uzak kalıyor. Onların hep merak ettiği sinema, görsel bir şeyler izlemek olduğunu gözlemledik. Biz bu manada bu projeyi geliştirdik. Biz de düşündük ki çocuklarımız sinemaya gidemiyor, o zaman biz sinemayı onların ayağına getirelim dedik. Bu amaca ulaşmak üzereyiz. Hayırsever insanlarımızdan ve biz öğretmenler kendi aramızda topladığımız maddi katkılarla bunu hayata geçirmeye çalışıyoruz ve amacımıza ulaşmak üzereyiz. Görsel sanatlar öğretmeniz Burcu Hoca ile birlikte bu işe kalkıştık, hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Tüm yapım inşaat çalışmasını kendimiz yapıyoruz. 8 ile 9 bin TL maliyeti olan bu işi bitirmek üzereyiz. Bunun sonucunda çocuklarımız hayallerine kavuşmuş olacak" dedi.

"BURADAKİ AMAÇ ÇOCUKLARIN GÖRSEL ZEKALARINI GELİŞTİRMEKTİR"

Batıda bu tür projelerin olduğuna vurgu yapan Burcu Demir de, "Neden köyümüzde böyle bir proje olmasın? diye düşünerek, yola çıktık. Buradaki amaç, çocukların görsel zekalarını geliştirmektir. Çocuklarımız sadece işiterek değil de görerek öğrensin istedik. Burada sosyal faaliyetler yanında, aynı zamanda eğitim faaliyetlerini yürüteceğiz. Öğrencilerimizin ilgisi çok fazla, bitiminde çok etkisinin olacağına inanıyoruz. Burası bitince kendinizi planet, yani uzayda gibi hissedeceksiniz" şeklinde konuştu. - IĞDIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Iğdır Politika Güncel Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title