Haberler

Oynamayı Değil, Oyun Yapmayı Öğreniyorlar

Güncelleme:

Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi'nde Kod Okuryazarlığı eğitimlerine başlandı.

Beyoğlu'nda ki çocukların inovatif düşüncelerini artırıp, girişimcilik yeteneklerini geliştirmek için başlatılan projede çocuklar sadece oyun oynamayı değil, oyun yapmayıda öğreniyor.

Beyoğlu Belediyesi ve Ajans Medya For işbirliği ile Turabibaba Kütüphanesi'nde başlatılan "Kod Okuryazarlığı" dersine Cezayirli Gazi Hasan Paşa ve Ahmet Emin Yalman İlkokulu öğrencileri katıldı. Türki'de ilk defa Beyoğlu'nda başlatılan kod okuryazarlığı eğitimi, Ajans Medya For, Marka İletişim Uzmanı Lütfü Lüleci tarafından Beyoğlulu çocuklara tanıtıldı. Şimdiye kadar akıllı telefon ve tabletlerden oynadıkları oyunların kodlarını yazmaya teşvik edilen çocuklar bu sayede, sadece oyun oynamayı değil, oyun yapmayı daöğreniyorlar.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın talimatıyla hayata geçen Kod okuryazarlığı eğitimiyle, Beyoğlu'nda çocuklar İnovatif düşünme ve fikir üretme teknikleri konusunda becerilerini geliştiriyor.

KOD OKURYAZARLIĞI TÜRKİYE'DE İLK DEFA BEYOĞLU'NDA

Türkiye'de ilk olan ve Beyoğlu Belediyesi Turabi Baba Kütüphanesinde hayata geçen "Kod Okuryazarlığı"birçok ülkede ilkokulların ders müfredatına eklenerek, çocukların küçük yaşlarda fikir kurma, hayal etme, bunları nasıl hayata geçirecekleri öğretiliyor. Ayrıca tüm bunları yaparken karşılarına çıkacak sorunlarla nasıl baş edebilecekleri ve gelecekte sürekli iç içe olunacak bilişim teknolojileriyle nasıl çalışılacağı konusunda fikir sahibi olmaları sağlanıyor.

BEYOĞLU'NDA SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ DEVAM EDİYOR

Beyoğlu Belediyesi ile Ajans Medya For'un Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Habitat, Microsoft Türkiye ve Devlet Planlama Teşkilatı gibi ulusal çapta iş ortaklarıyla oluşturdukları Kod Saati programı gibi sosyal sorumluluk projeleri devam ediyor.

BAŞKAN DEMİRCAN'A TEŞEKKÜR

Atölyeye katılan öğrenciler ve yetişkinler, nasıl düşünmeleri gerektiğini öğrendikleri bu çalışmanın çok faydalı olduğunu belirterek, yazılım konusunda bu eğitimlerin kendilerine ulaşmasına imkan sağlayan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'a teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Misbah Demircan Beyoğlu Belediyesi Ahmet Emin Güncel Haberler

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Silahlı saldırıya uğrayan Fico'nun sağlık durumu nasıl? Yardımcısı Taraba'dan açıklama var

Silahlı saldırıya uğrayan Fico'nun sağlık durumu nasıl? Yardımcısı Taraba'dan açıklama var

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs hangi burç? 16 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 16 Mayıs tarihi hangi burç olur? Türkiye- Japonya voleybol maçı ne oldu? Filenin Sultanları kazandı mı? #127952 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 16 MAYIS PERŞEMBE 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ 2024! MSB 1829 personel alımı kura çekim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 16 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Resmi Gazete bugün (16 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 16 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 16 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title