Haberler

Otomobiller Trenle Yola Çıktı -Tcdd ve Özel Sektör İşbirliği ile Başlatılan Uygulama Kapsamında Otomobil Yüklü İlk Blok Yük Treni Kocaeli'nin Köseköy Beldesi'nden Bükreş'e Hareket Etti

Türkiye'de Üretilen Otomobillerin Avrupa Ülkelerine Taşınması İçin Tcdd ve Özel Sektör İşbirliği ile Başlatılan Uygulama Kapsamında Otomobil Yüklü İlk Blok Yük Treni, Kocaeli'nin Köseköy Beldesinden Bükreş'e Hareket Etti.

Türkiye'de üretilen otomobillerin Avrupa ülkelerine taşınması için TCDD ve özel sektör işbirliği ile başlatılan uygulama kapsamında otomobil yüklü ilk blok yük treni, Kocaeli'nin Köseköy beldesinden Bükreş'e hareket etti.

Kocaeli'nin Köseköy Tren İstasyonu'ndan hareket eden 16 vagonlu blok yük treni, Köseköy-Bükreş arasındaki 890 kilometrelik yolu 56 saatte alacak.

Haftada 3 gün sefer yapacak trenle ayda 1500 otomobil, Romanya'nın Bükreş kentine taşınacak.

2007 yılında vagon sayısının artırılmasıyla araç kapasitesi 2 bine çıkartılacak.

Uygulama kapsamında ülkemizde üretilenlerin yanı sıra İran'da üretilen araçların Doğu Avrupa ülkelerine, Orta ve Doğu Avrupa'da üretilen araçların Kuzey Afrika'ya taşınması da öngörülüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title