Haberler

Öss Dördüncüsüne Dershaneden Para Ödülü

Samsun'da Öss'de Türkiye 4'üncüsü Olan 18 Yaşındaki Yaşar Erkan'a, Dershanesi 8 Bin Ytl Para Ödülü Verdi. Çiftçi Bir Ailenin Çocuğu Olan Erkan, Koç Üniversitesi'nde Ekonomi Bölümü Okumak İstediğini Söyledi.

Samsun`da ÖSS`de Türkiye 4`üncüsü olan 18 yaşındaki Yaşar Erkan`a, dershanesi 8 bin YTL para ödülü verdi. Çiftçi bir ailenin çocuğu olan Erkan, Koç Üniversitesi`nde ekonomi bölümü okumak istediğini söyledi.

Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve Yabancı Dil Sınavı (YDS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte büyük bir heyecan içine giren öğrenciler dershanelere akın etti. Samsun`da üniversite sınavına Final Dershanesi`nde hazırlanan Tekkeköy İlçesi 19 Mayıs Lisesi öğrencisi Yaşar Erkan, sözelde 372 puan ile Türkiye 4`üncüsü oldu. Sevincini ailesiyle paylaşan Erkan`a dershanesi tarafından da para ödülü verildi. Çiftçi bir ailenin 3 çocuğundan biri olan Yaşar Erkan, sınava çok iyi hazırlandığını ve bu başarıyı hakettiğine inandığını söyledi. Mutluluğunu ailesi ve öğretmenleri ile paylaşan Türkiye 4`ncüsü Erkan, ``Anneme ve babama çok teşekkür etmek istiyorum. Zor şartlarda bütün imkanlarını benim için seferber ettiler. Onları utandırmadığım için çok mutluyum. Bu başarımda en büyük pay onlarındır. Koç Üniversitesi`nde ekonomi okumak istiyorum`` diye konuştu. Dershane yönetimi de öğrencilerinin bu başarısını 8 bin YTL para ile ödüllendirdi.

Oğlunu zor şartlarda okutmaya çalıştığını belirten baba İsmet Erkan ise, çok mutlu olduğunu belirterek, ``Oğlumla gurur duyuyorum. Gece gündüz demeden sınava hazırlandı ve hakettiği başarıyı kazandı. Bundan sonra da onun eğitimini tamamlaması için elimizden geleni yapacağız`` dedi.

(HABER : SAMSUN - DHA / GİR) ¨şüş

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title