Haberler

Osmaniye - Kastabala Antik Kenti'nde Kaçak Kazı Yapıp Tarihi Eserleri Tahrip Ettiler

Kastabala Antik Kenti'nde kaçak kazı yapıp tarihi eserleri tahrip ettiler Çukurova'nın Efesi olarak adlandırılan Osmaniye'deki Kastabala Antik Kenti'nde kimliği belirsiz kişilerce kaçak kazı yapılıp tarih eserler tahrip edildi.

Kastabala Antik Kenti'nde kaçak kazı yapıp tarihi eserleri tahrip ettiler

Çukurova'nın Efesi olarak adlandırılan Osmaniye'deki Kastabala Antik Kenti'nde kimliği belirsiz kişilerce kaçak kazı yapılıp tarih eserler tahrip edildi.

Osmaniye il merkezinin 12 kilometre kuzeyinde bulunan Kastabala Hierapolis Antik Kenti'nde bugün sabah saatlerinde amatör olarak fotoğraf çekimi yapan bir kişi, sütunlu yolun sonunda bir çok tarihi parçanın tahrip edildiğini, kazı yapıldığını ve iş makinesine ait palet izlerini gördü. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve Osmaniye Müze Müdürlüğü yetkilileri gelerek inceleme yaptı.

Sütunlu caddeleri, anfi tiyatrosu, bazilikası, kilise, hamam kalıntıları ve kalesi ile 1500 dönümlük alan üzerinde bulunan Kastabala'da jandarmanın yapmış olduğu incelemede 50 metrekarelik bir alanda iş makinesiyle kazı yapıldığı ve daha sonra çukurun kapatıldığı belirlendi. Jandarma, define avcıları olduğu tahmin edilen kişilerin kimliğini belirlemek için bölgeyi gören güvenlik kameralarını da incelemeye aldı. Müze Müdürlüğü yetkilileri ise yaptıkları incelemede bir çok tarihi eserin tahrip edildiğini saptadı.

2009 yılında Bakanlar Kurulu'ndan alınan kararla Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut Hacı Zeyrek başkanlığında Kastabala Hierapolis Antik Kenti'nde kazı çalışmaları başlamış ve geçen yıl antik kazı çalışmalarının 6'ncı etabı tamamlanmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çukurova Osmaniye Politika Güncel Haberler

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Bakmadan Geçme

Di Marzio kimdir? Di Marzio kaç yaşında, nereli, mesleği ne? LOL çöktü mü? 4 Haziran Salı LOL sorun mu var? #129300 Icardi gidiyor mu? Icardi ayrılacak mı? #129300 Emekliye bayram ikramiyesi artacak mı? 3 bin TL emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? #129300 4 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 4 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 4 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

500

Yorumlar (1)

Adınızı Yazın:

bu tarihimize sahip çıkmayın bakalım yetkililer neolacak bu osmaniyenin ye ilgisizlik utanıyoruz artık Osmaniyeli olarak

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title