Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Muş'ta

Bakan Eroğlu: "Bu coğrafyada ayakta kalmanın tek yolu güçlü olmak, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi çok sıkı şekilde muhafaza etmekten geçiyor. Bunu yaptığımız zaman hiç kimse bize yan gözle bakamaz"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bu coğrafyada ayakta kalmanın tek yolu güçlü olmak, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi çok sıkı şekilde muhafaza etmekten geçiyor. Bunu yaptığımız zaman hiç kimse bize yan gözle bakamaz" dedi.

Bitlis'teki incelemelerinin ardından helikopterle Muş'a gelen Bakan Eroğlu, "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Anadolu Öğretmen Lisesinde düzenlenen fidan dikme törenine katıldı.

Eroğlu, yaptığı konuşmada, amcasının daha önce burada veteriner müdürü olarak görev yapması nedeniyle bölgeyle gönül bağı bulunduğunu, buradaki vatandaşlarla buluşmak ve kucaklaşmaktan mutlu ve gururlu olduğunu söyledi.

Geçmiş dönemlerde Muş Ovasının ihmal edildiğini ancak bakanlığı döneminde kente önemli yatırımlar geldiğini vurgulayan Eroğlu, "Muş Ovası gelecekte ihracat üssü olacak. Murat havzasında, Muş, Elazığ, Bingöl havzasında ne gerekiyorsa yapmak bizim boynumuzun borcu. Herşey insan içindir. Devlet insan, millet için var. Dolayısıyla Muşluların ve vatandaşımızın hizmetkarıyız. Bizim anlayışımız ve Başbakanımızın talimatı da bu yöndedir. Buraya eli boş gelinmez. Bugün buraya heybem dolu olarak geldim. Muş'a gelirken, heybemizde yatırımla geleceğiz tabi ki. Size katmer, börek, çörek getirecek halimiz yok. Buraya 152 milyon liralık yatırımla geldik. Buraya bakanlığımız tarafından yapılacak 12 projenin müjdesini vermek için geldim" dedi.

Muş Ovasında muazzam bir seferberlik başlatarak, ovanın tamamını sulayacaklarını, tarım ve hayvancılığın gelişmesi için her türlü desteği vereceklerini dile getiren Eroğlu, bölgenin can damarı olan tarım ve hayvancılığı hak ettiği noktaya taşıyacaklarını bildirdi.

"Birlik beraberlik ve kardeşliğimizi muhafaza edeceğiz"

"Bu ezan susmasın, bu şanlı bayrak ilelebet dalgalansın diye birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi muhafaza edeceğiz" diyen Eroğlu, şöyle konuştu:

"Birbirimizi seveceğiz. Hep birlikte büyük Türkiye'yi hazırlayacağız. Kalkınma odaklı olacak. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza çok daha güzel bir gelecek hazırlayacağız. ve diyoruz ki; bizim büyük hedeflerimiz var. Bu topraklarda herkesin gözü var. Laz, Çerkez, Kürt, Türk, Sünni, Şii, Alevi diyelim. Bunları parçalayalım, teker teker yutalım. Planın tamamı budur. Dolayısıyla, biz birlik ve beraberliğimizi muhafaza edersek, onların oyunları bozulacaktır. Ama onların bir takım hile ve desiseleri varsa, Cenab-ı Allah'ın da bir hesabı vardır. Bu milletin bahtı açık, ben buna inanıyorum. Bu coğrafyada ayakta kalmanın tek yolu güçlü olmaktan, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi çok sıkı şekilde muhafaza etmekten geçiyor. Bunu yaptığımız zaman hiç kimse bize yan gözle bakamaz"

Muş Valisi Vedat Büyükersoy ise kentte temmuz ayında yaptıkları toplantının ardından fidan dikme seferberliği ilan ettiklerini söyledi.

Hayata geçen tüm projelerin ülke ekonomisinin iyi olmasından kaynaklandığını dile getiren Büyükersoy, IMF'den borç alan ülkenin bir defada 130 milyar TL'lik yatırım yapan bir ülke haline geldiğini kaydetti.

Eroğlu, Vali Büyükersoy, Muş milletvekilleri Faruk Işık ve Muzaffer Çakar ile lise bahçesine fidan dikti. - Muş

Kaynak: AA / Güncel

Vedat Büyükersoy Veysel Eroğlu Türkiye Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title