Haberler

Ordulu Gençlerin Vicdanı Üşüdü

Ordu’da bir grup genç, çadırda kalan Van depremzedeleri için yardım kampanyası başlattı.

Ordu'da bir grup genç, çadırda kalan Van depremzedeleri için yardım kampanyası başlattı.

Van'da meydana gelen deprem sonucunda çoğu depremzede kış ayında çadırda yaşam mücadelesini sürdürürken, Ordulu gençler "Van Değil Vicdan Üşüyor" sloganından yola çıkarak, kapı kapı dolaşıp battaniye, giyecek ve çocuk bezi topluyor.

Gençler adına konuşan Ulaş Tepe, bu yardım kampanyasını 2 hafta sürdürüleceklerini belirterek, "Van'da kardeşlerimiz üşürken bizim bu duruma sessiz kalması mümkün değildi" dedi.

Ordu'da kapı kapı dolaştıklarını söyleyen Tepe, şöyle konuştu: "Bugün Ordulu gençler olarak Van'daki depremzedeler için Ordu'nun mahallelerinde kapı kapı gezerek yardım topluyoruz. Battaniye giyim, diğer benzeri ürünleri alıyoruz. Gittiğimiz evlerde çok iyi izlenimler ile ayrıldık. İnsanlarımız yarım etmeyi seviyor. Biz emek veren katkı sunanlara teşekkür ediyorum. Ordu'da hava bir hayli soğuk, buranın soğuğu ile Van'ın soğuğu arasında dağlar kadar fark var. Onlar orada üşürken bizim burada buna sessiz kalmamız mümkün değildir. Son günlerde söylenen bir söz var. 'Van değil, vicdan üşüyor' bizde bunun gereğini yapıyoruz" diye konuştu.

Zeynep Kök ise, "2011 yılında meydana gelen deprem hala etkisini sürdürüyor. Bebekler, gençler yaşlılar halen çadırda yaşıyor. Biz Ordu'da gençler olarak bu duruma sessiz kalmamalıydık, kalmadıkta. Ordu'nun mahallelerinde vatandaşlardan yardım istedik. Çok güzel tepkiler aldık. Bu toplama işlemimiz iki hafta boyunca devam edecek. Ordululardan yardım bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Vatandaşlar ise gençlerin bu davranışından memnun olduklarını ifade ettiler. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 23. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title