Haberler

OMW Petrol Ofisinden Pay Sahiplerine İlişkin Açıklama

Güncelleme:

Borsa İstanbul'da işlem gören OMW Petrol Ofisi için, ortakların "satma hakkı" fiyatının pay başına 5,12 lira olarak belirlendiğini bildirildi.

Borsa İstanbul'da işlem gören OMW Petrol Ofisi için, ortakların "satma hakkı" fiyatının pay başına 5,12 lira olarak belirlendiğini bildirildi.

Halka açıklığı yüzde 3'ün altına gerileyen OMW Petrol Ofisi'nde hakim ortak konumunda olan Omv Aktiengesellschaft'ın pay sahiplerini ortaklıktan çıkarma süreci devam ediyor. OMW Petrol Ofisi AŞ'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, ortaklıktan çıkarma sürecinde satma hakkı bedelinin ilgili tebliğde belirtilen değerlemeler sonucunda 5,12 lira olarak belirlendiği belirtildi.

Açıklamada, Omv AG'nin satma hakkı kullanım talebinin kendisine iletilmesini izleyen en geç üçüncü iş günü sonuna kadar pay bedellerini bir banka hesabına yatıracağı belirtilerek, pay bedellerinin banka hesabına yatırılmasını izleyen en geç ikinci iş günü sonuna kadar da ilgili pay sahiplerinin banka hesaplarına aktarılacağı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"Şirketimizin hakim ortağı Omv Aktiengesellschaft ( Omv AG) tarafından ek pay alındığının kamuya açıklandığı tarih olan 10 Temmuz 2014 tarihinden önceki bir yıl içinde şirketimizin paylarına ilişkin zorunlu pay alım teklifi yapılmamış olması sebebiyle bu fiyat kriteri uygulanmayacak olup, satma hakkı fiyatı hesabında dikkate alınmamıştır. Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakları Tebliği'nin 5/3. maddesine göre, şirketimiz, azınlık pay sahiplerinin işbu açıklamaya uygun şekilde ibraz edilen satma hakkı taleplerini her talebin kendisine ulaşmasını izleyen en geç üç iş günü içinde OMV AG'ye bildirecektir.

Satma hakkının kullanımına ilişkin sürenin sona ermesini takiben, şirketimiz ve OMV AG, satma hakkını kullanmamış olan pay sahiplerinin Yeni Tebliğ uyarınca ortaklıktan çıkarılması işlemlerini gerçekleştirecektir. Ortaklıktan çıkarma, 11 Temmuz 2014 tarihinde OMV AG tarafından kamuya açıklandığı üzere, 10 Temmuz 2014 tarihinden önceki otuz gün içinde borsada oluşan ağırlıklı ortalama fiyatların aritmetik ortalamasına tekabül eden 4,50 TL esas alınarak yapılacaktır." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Petrol Ofisi OMV Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title