Haberler

Omü'den Teröre Tepki

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (Omü) Senatosu, 15 Askerimizin Terör Örgütü PKK Tarafından Şehit Edilmesi Üzerine Aldığı Kararla Hain Saldırıyı Kınayarak Tepki Gösterdi.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Senatosu, 15 askerimizin terör örgütü PKK tarafından şehit edilmesi üzerine aldığı kararla hain saldırıyı kınayarak tepki gösterdi.

OMÜ Senatosu'nun aldığı kararın ardından bugün saat 10.00'da Kurupelit Yerleşkesi Atatürk Anıtı önünde toplanan Ondokuz Mayıs Üniversitesi akademik, idari personeli ve öğrencilerinin katılımı ile bölücü terör örgütü PKK'nın insanlık dışı katliamı protesto edildi. Protestoya katılanlara 350 adet Türk bayrağı dağıtıldı. OMÜ Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu ve artından şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Rektör Prof. Dr. Ferit Bernay yaptığı konuşmada, terör saldırısına tepki gösterdi. Bernay, "Giderek artan, yüreğimize kor ateş gibi düşen şehit haberleri ile sarsılıyoruz. Geçen yüzyılın başında Yunan'ı maşa olarak kullananlar, şimdi Kürt ve Ermeni gibi etnik grupları aynı oyunun içine çekip onları kullanma çabası içindeler. Türk ulusunun tarihi onurludur. Türkiye Cumhuriyeti'ni zaaf içinde görüp bugün saldırılarını artıranlar, Türk tarihini iyi incelesinler. Atacağımız tokat, bir kere daha çok derin

harflerle tarihe yazılacaktır" dedi.

Rektör Prof. Dr. Bernay, konuşmasın sonunda OMÜ Senatosu'nun aldığı kararı okudu. Bernay, "Bölücü terör örgütünün güvenlik güçlerimize yaptığı hain ve alçak saldırıda 15 askerimizin şehit olması, tüm ulusumuzu derin acılara sürüklemiştir. Türkiye Cumhuriyeti'nin iç ve dış düşmanları tarafından oluşturulan ve desteklenen bu alçak terör, halkımızı ve güvenlik güçlerimizi hedef almakta ve yurdumuzu bölmeyi amaçlamaktadır. Ancak bilinmelidir ki; Türkiye Cumhuriyeti tüm tarih boyunca olduğu gibi ülkesi ve

ulusu ile bölünmez bütünlüğünü sonuna kadar koruma kararlılığından vazgeçmeyecektir ve hainler gerekli cevabı alacaklardır. Ulus devletimize, üniter yapımıza, Cumhuriyetimizin kazanımlarına ve Atatürk ilke ve devrimlerine yürekten bağlı olan ve tüm bu değerleri savunmayı kendini görev edinmiş olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Senatosu olarak kahraman Mehmetçiklerimize ve ulusumuza yapılmış olan bu hain saldırıyı şiddetle kınıyor, şehit ailelerine ve ulusumuza başsağlığı diliyoruz" diye konuştu.

(MAY-SA-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Meclis'te görüştü

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Meclis'te görüştü

Bakmadan Geçme

Çekya'nın EURO 2024 kadrosu! Çekya EURO 2024 aday kadrosunda kimler var? Bahar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Mayıs Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 28-29 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Ben Bu Cihana Sığmazam 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Mayıs Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Süresiz nafaka kalkıyor mu? Süresiz nafaka kanun teklifi ne oldu? Mehmed: Fetihler Sultanı 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Mayıs Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 28-29 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Salmonella nedir? Salmonella nereden bulaşır? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 28-29 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Recep İvedik 5 nerede çekildi, hangi ülkede çekildi? Recep İvedik 5 ne zaman çekildi, konusu nedir, oyuncuları kimler? Recep İvedik 5 hangi kanalda? Recep İvedik 5 filmi konusu nedir? Recep İvedik 5 oyuncuları ve Recep İvedik 5 özeti! #128250 Aykut Enişte 2 filmi oyuncuları kim? Aykut Enişte 2 filmi konusu, oyuncuları ve Aykut Enişte 2 özeti! #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 28-29 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Aykut Enişte 2 ne zaman, nerede çekildi? #128250 İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 28-29 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi!
İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

title