Haberler

Öğrenci Yurdunda İftar

Güncelleme:

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, dün akşam Giresun Nizamiye Eğitim Ve Kültüre Hizmet Derneği öğrenci yurdunda verilen iftar yemeğine katıldı.

Derneğin; Giresun Merkez Nizamiye Mahallesinde bulunan Nizamiye Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu'nda verilen iftar yemeğinden önce yönetim odasında Dernek Başkanı Ahmet Angun ile bir süre sohbet eden Vali Şahin, Başkan Angun'dan yurt hakkında bilgi aldı.

Başkan Angun, Nizamiye öğrenci yurdunda yaklaşık 250 öğrencinin kaldığını ve açılan bu yurtlarla öğrenim hayatını sürdüren öğrencilere yardım ve rehberlik yaptıklarını ifade etti.

Daha sonra iftar yemeğine geçildi ve yemeğin ardından bir konuşma yapan Vali Şahin, "Güzel bir günün akşamında güzel bir vesile ile sizlerle birlikte olmanın huzuru içerisinde hepinize afiyet olsun diyorum. Gerçekten uzun ve zor ramazan günlerindeyiz. Zaten önemli olan zoru göğüslemektir. Zor başarıyı yakalamanın temelidir. Zorluklar aşılarak ancak başarı elde edilebilir. Bu vesileyle, böyle bir güzel öğrenci yurdunda öğrencilerle siz değerli zevatla iftar açmak ta tatlı bir olay. Bende 9,5 yıl süreyle yurtlarda kaldım. Yurtların disiplinini nizamlını çok iyi bilirim. Hatta öyle diyebilirim ki yurttan geçen öğrenci evinde farklılık hissettirir. Sabahleyin kalktığında hiç farkında olmadan yatağını düzeltir. Bazı güzel alışkanlıkların kazanıldığı mekânlardır bu yurtlar. Devletin yükünü de bir bakıma bu özel teşebbüslerin alması son derece güzel bir olaydır. Burada 200'den fazla öğrenciyi bağırlarında barındıran bu yurdun yöneticilerini gerçekten kutluyorum. Esnafımızı kutluyorum çünkü onların sayesinde, onların kazançları sayesinde burada bu öğrenciler gerek yüksek tahsil ve gerekse orta öğrenimlerini devam ettiriyorlar. Bende böyle güzel bir ramazan akşamında, değerli daire amirlerimizin de katılımları ile bir arada bulunmaktan son derece memnuniyet duydum. Sizlere afiyet olsun diyorum nice ramazanlara hep birlikte sağlıkla kavuşalım." dedi.

Düzenlenen İftar Yemeğine Vali Dursun Ali Şahin, Belediye Başkan Vekili Orhan Kurt, bazı daire amirleri, esnaflar ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Dursun Ali Şahin Giresun Merkez Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title