Haberler

Nijeryalı Okey'in Ölümüyle İlgili Suç Duyusuru

Kendilerini 'Ezilenlerin Sosyalist Platformu' Olarak Adlandıran Bir Grup, Beyoğlu'nda Bir Polis Merkezinde Tabancayla Yaralanıp Kaldırıldığı Hastanede Hayatını Kaybeden Nijeryalı Festus Okey'in Ölümünde Sorumluluğu Olanlar Hakkında Savcılığa Suç Duyurusunda Bulundu.

Kendilerini ''Ezilenlerin Sosyalist Platformu'' olarak adlandıran bir grup, Beyoğlu'nda bir polis merkezinde tabancayla yaralanıp kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Nijeryalı Festus Okey'in ölümünde sorumluluğu olanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesi yakınındaki parkta toplanan gruptakiler adına yapılan basın açıklamasında, 20 Ağustos 2007 tarihinde gözaltına alınan Festus Okey'i yaralayan polis memuru C.Y'nin ilçede yılın polisi seçildiği belirtildi.

Olaya kaza süsü verilmeye çalışıldığı iddia edilen açıklamada, Okey'in ölümünde sorumluluğu bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulunulacağı anlatıldı.

Gruptakiler, açıklama sonrası adliyeye girerek Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere hazırladıkları suç duyurusu dilekçesini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına verdi.

Öte yandan, kaldırıldığı Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybeden Festus Okey'in Adli Tıp Kurumuna kaldırılan cesedinin alınması için bir süre önce kız kardeşinin müracaata bulunduğu, ancak cenazenin halen alınmadığı öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title