Haberler

Namık Kemal Üniversitesi, Avrupa Üniversiteler Birliği'ne Kabul Edildi

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü, Yeni Kurulan Üniversiteler Arasında İlk Kez Kendi Üniversitelerinin Avrupa Üniversiteler Birliği'ne Kabul Edildiğini Söyledi. Üniversitesi'nin Yerleşkesi Hakkında Bilgi Veren Rektör Şenköylü, Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın Tekirdağ Sahilindeki Arsasına da Talip Olduklarını Belirtti.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü, yeni kurulan üniversiteler arasında ilk kez kendi üniversitelerinin Avrupa Üniversiteler Birliği'ne kabul edildiğini söyledi. Üniversitesi'nin yerleşkesi hakkında bilgi veren Rektör Şenköylü, Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın Tekirdağ sahilindeki arsasına da talip olduklarını belirtti.

Rektörlük binasında basın toplantısı düzenleyen Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü, üniversiteler arası Erasmus programı sayesinde Avrupa Üniversite Birliği'ne (EUA) kabul edildiklerini açıkladı. Bunun çok sevindirici bir durum olduğuna dikkat çeken Rektör Şenköylü, "Bunu yapabilmek için belirli koşullara sahip olmak gerekiyor. Bizim üniversitemizde Erasmus programının başlamış olması gerekir. Program Avrupa üniversiteleri ile bizim üniversitemiz arasında öğrenci ve öğretim

elemanı değişim programını kapsayan ve AB'nin parasal desteğini verdiği program. Bu özelliğimiz sayesinde Avrupa bizi kabul etti. Biz lisans, ön lisans ve doktora düzeyinde eğitim verebiliyoruz. Bunu Avrupa'da yapan üniversitede bu koşulları karşılayan üniversiteler programa alınıyor. Bizden mezun olan bir öğrencinin diploması Avrupa'da da geçerli oluyor. Bunun bir diploma eki veriyoruz. İngilizce olarak tüm aldığı notları verebiliyoruz ki bunun için bu birliğe kabul edildik" dedi.

"CAVCAV'IN ARSASINA 2 BİN YTL"

Yeni kurulan üniversitenin yerleşke planları hakkında da bilgi veren Rektör Nizamettin Şenköylü, Tekirdağ sahilinde Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın arsasına da talip olduklarını söyledi. Kendi yerleşkeleri üzerinde bulunan arsanın bir kısmını kamulaştırmak istediklerini ifade eden Rektör Şenköylü, İlhan Cavcav'a bir türlü ulaşamadıklarını belirtti.

Cavcav'ın Tekirdağ sahiline çok güzel bir yatırım yaptığını kaydeden Şenköylü, "İlhan Cavcav'ı kutlamak gerekiyor, bravo. Ama üniversiteye bunun bedelini ödemek kaydıyla. Güle güle kullanabilir arazisini ve istediğini yapabilir. Bizim talebimiz, burası çok büyük bir kampustur. İstanbul Teknik Üniversitesi'nden gelen mimarların da gelmesinde bu kampusun yeri konusunda büyük katkıları oldu. Gelip gördüler ve çok beğendiler. 'Siz buraya dünya çapında bir üniversite yapabilirsiniz' dediler. 'Öncelikle İlhan

Cavcav'ın bu arsasını kaçırmayın, ileride yurt dışından davet edeceğiniz ünlü hocalar için sosyal tesisler yaptığınız takdirde onları buraya çağırabilirsiniz' dediler. Tekirdağ'da olan bir üniversite. Tekirdağ nasıl ki bir geniş bir deniz kıyısı varsa üniversitenin de kıyı bir bağlantısı olması gerekir. Bu da ancak Sayın İlhan Cavcav'ın arazisinin bir bölümünü bize tahsisiyle olabilir. Biz bunu talep edeceğiz. Cavcav ile temas kurmaya çalıştık ama bize dönmediler. Bizim kamulaştırmak için 2 bin YTL'miz var.

Razıysa biz almak istiyoruz. İlhan Bey yine başka yatırım yapabilir. Tekirdağ gelişen bir kent" şeklinde konuştu.

Üniversitenin kurulduğu ilk günden itibaren tıp fakültesi kurabilmek için gayret gösterdiğini anlatan Şenköylü, 7 aydır Sağlık Bakanlığı'ndan olumlu bir yanıt alamadığını söyledi. Şenköylü, tıp fakültesinin Tekirdağ'da kurulması için en azından ortak kullanabilecekleri bir hastaneye ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Öte yandan 10 yıl içersisinde 12 yeni fakülte ve yüksek okul kurmayı planladıklarını açıklayan Rektör Nizamettin Şenköylü, önümüzdeki yıllarda öğrenci sayısını 20 bine çıkarmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

(EÖ-ED-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title