Haberler

Muş'ta 3 Ayaklı Oğlak Dünyaya Geldi

Güncelleme:

Muş'ta besicilik yapan Raif Korkmaz, iki gün önce dünyaya gelen ve 'Pamuk' adını verdiği 3 ayaklı oğlağa evinde özenle bakıyor. Korkmaz, oğlağın diğer hayvanların arasında kalamadığını ve evde bakımını yaptıklarını söyledi.

Muş'ta besicilik yapan Raif Korkmaz, iki gün önce dünyaya gelen ve "Pamuk" adını verdiği 3 ayaklı oğlağa evinde özenle bakıyor.

Merkeze 34 kilometre mesafedeki Savaşçılar köyünde yaşayan Raif Korkmaz ait keçi, 2 gün önce sağ arka ayağı olmayan oğlak doğurdu.

Sabah ağıla gittiğinde 3 ayaklı oğlakla karşılaşınca şaşkınlık yaşayan Korkmaz, yürüyemeyen ve diğer hayvanların arasında ezilme tehlikesi yaşayan oğlağı evine götürerek beslemeye başladı.

Çocuklarının da sevgiyle baktığı oğlağa "Pamuk" ismini veren Korkmaz, 30 yıldır köyde besicilik yaptığını ve ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını söyledi.

Keçinin 2 gün önce akşam saatlerinde doğurduğunu belirten Korkmaz, şöyle konuştu:

"Sabah annesinden süt emen oğlağın ayakları üstünde duramadığını gördüm. Bir ayağının eksik olduğunu görünce şaşırdık. Yürüyemediği için eve götürerek beslemeye başladık. Çocuklar çok seviyor. Komşular merak edip gelip bakıyor. İsmini 'pamuk' koyduk. Ailemizin yeni üyesi."

Oğlağın diğer hayvanların arasında kalamadığını, bu nedenle evde bakımını yaptıklarını anlatan Korkmaz, "Ona bebek gibi bakıyoruz, süt veriyoruz. Çocuklar ilgileniyor. Üşümesin diye sobanın yanında yer yaptık. İnşallah büyüteceğiz." dedi.

Raif Korkmaz'ın kızı Damla Nur Korkmaz da "Oğlağın 3 ayaklı olduğunu görünce çok şaşırdık ve eve getirdik. Evde süt vererek bakmaya çalışıyoruz. Çok seviyorum. Sabah kalkınca besliyorum. Okuldan çıktığımda hemen 'Pamuk'un yanına geliyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Muş Hayvanlar Yaşam Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Valilik, Irak uyruklu vatandaşa ruhsat vermeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal'ı ifadeye çağırdı

Valilik, Irak uyruklu vatandaşa ruhsat vermeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal'ı ifadeye çağırdı

İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

Bakmadan Geçme

Limon FC elendi mi? Limon FC turnuvaya veda etti mi? Ankara okullar tatil mi 7 Haziran? Merve elendi mi? Survivor Merve adaya veda etti mi? ÖSYM sınavında biri ölürse ne olur? Sınıftakiler tam puan mı alır? 7 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 7 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Ankara selde ölen var mı, yarın sel devam edecek mi? 7 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 7 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
AK Parti'den CHP'ye geçen Mazgirt Belediyesi'nin elektriği 5 yıldır ödenmeyen borç nedeniyle kesildi

AK Parti'den CHP'ye geçen Mazgirt Belediyesi'nin elektriği 5 yıldır ödenmeyen borç nedeniyle kesildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title