Haberler

Mumcu İle Ağar Arasında "Çoluk Çocuk" Krizi

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Tezkeredeki Tutumunu, "bazı Siyasi Partiler Ne (a), Ne (b) Diyebiliyorlar" Diye Eleştirdiği Dyp Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın Kendisine, "yavrum, Çocuk… Git Akp İle Uğraş" Demesine Sert Karşılık Verdi. Mumcu, Ağar’a, "her Söz Sahibine Aittir" Dedi.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, tezkeredeki tutumunu, “Bazı siyasi partiler ne (A), ne (B) diyebiliyorlar” diye eleştirdiği DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın kendisine, “Yavrum, çocuk… Git AKP ile uğraş” demesine sert karşılık verdi. Mumcu, Ağar’a, “Her söz sahibine aittir” dedi.

Mumcu, Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer'i kabulünde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Siyasete döneceğini açıklayan eski Başbakan Mesut Yılmaz'la ilgili bir soru üzerine Mumcu, Anavatan Partisi'nin bir kurum olduğunu, yolunda yürümeye devam ettiğini söyledi. Mumcu, "Onun dışında kişilerin siyasete ilişkin tutumları kurum olarak bizim yorumlayacağımız bir konu değil. Kendileri ile konuşun, kendileri size bu konularda açıklık getirsin" demekle yetindi.

AĞAR'A SERT YANIT

Mumcu, "Sizin grup konuşmanıza ilişkin DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın bir açıklaması var. Ona bir yanıtınız olacak mı?" sorusuna şu karşılığı verdi:

"Sayın Ağar'ın sözlerimi üzerine almış olmasına şaşırdım. Ben sözlerimde doğrudan doğruya kendisini hedef alan bir şey söylemiş değilim. Ama verdiği cevabın çok ego, kişi odaklı olduğunu gördüm.

Konuştuğumuz konunun bir çoluk çocukla ilgisi var, evet. Lübnan'a gönderilecek çoluğumuzla çocuğumuzla ilgili tutumunu netleştirmiş olması, berrak bir biçimde kamuoyuna söylemiş olması yeterli.

Yoksa insanların kişiliklerine saldırıdan, saldırmaktan kimse kendini bir yere taşıyabilmiş olmaz diye düşünüyorum. Her söz sahibine aittir. Ve sahibinin seviyesini gösterir. Benim tartıştığım konu Türkiye'nin gencecik evlatlarının Türkiye'nin ulusal menfaatleri ile ilgili olmayan bir göreve gönderilip gönderilmemesi meselesidir.

Ben bu konuda milletimizin iradesi doğrultusunda bir tavır takındım ve herkesi bir tavır takınmaya davet ettim. Ben bir tavır takınmaya davet ederken, kişisel bir sataşmaya dönüştürmek niyetinde değilim. Ve buradan bir medet uman varsa yolu açık olsun."

YAPMAMIZ GEREKEN ŞEY EVLATLARIMIZI İYİ KORUMAK

Lübnan'a asker gönderilmesi konusunda hükümete bundan sonrası için tavsiyesi olup olmayacağı sorulan Mumcu, söz konusu kararla birlikte Türkiye'nin siyasi bir pozisyon aldığını kaydetti.

Mumcu, "Eğer bu süreç gerçekten Ortadoğu'da barışın yerleşmesine katkıda bulunabilirse bunun Türkiye'nin hayrına olabileceğini söylemek mümkün. Ama ben BM iradesiyle başlatılan bu sürecin barışı getirebileceğine inanmıyorum. Hatta barış amaçlı olduğuna da inanmıyorum, inanmıyorum. Çünkü olayların gelişi bunu doğrulamıyor. Önemli olan olayların bundan sonraki gidişatıdır önemli olan" dedi.

"Öyle veya böyle Meclis bir karar vermiştir, hepimiz Meclis’in kararını baş tacı etmek, saygı göstermek zorundayız" diyen Mumcu, şöyle devam etti:

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title