Haberler

Mısır Devriminin 5'inci Yıl Dönümü

Mısır'da, 30 yıllık Hüsnü Mübarek rejimine son veren ve ülke tarihinde ilk kez demokratik yönetimin kapısını aralayan 25 Ocak Devrimi'nin 5'inci yıl dönümünde, güvenlik güçleri tarafından öldürülenlerin sayısının 4'e yükseldiği belirtildi.

Mısır'da, 30 yıllık Hüsnü Mübarek rejimine son veren ve ülke tarihinde ilk kez demokratik yönetimin kapısını aralayan 25 Ocak Devrimi'nin 5'inci yıl dönümünde, güvenlik güçleri tarafından öldürülenlerin sayısının 4'e yükseldiği belirtildi.

Mısır İnsan Hakları ve Özgürlükleri Koordinasyon Kurulu sorumlusu İzzet Ganim, Beni Suveyf kentinde Muhammed Hamdan adlı bir kişinin daha hayatını kaybettiğini ve böylece bugün ölenlerin sayısının 4'e yükseldiğini söyledi.

İçişleri Bakanlığının "Hamdan'ın karşılıklı açılan ateş sonucunda hayatını kaybettiği" şeklinde açıklama yaptığını aktaran Ganim, "İlk bilgiler, Hamdan'ın, Beni Suveyf'te bir emniyet merkezinde işkence sonucu öldüğünü gösteriyor" dedi.

Kahire, Şarkiyye, Kalyubiye, El-Buhayra, Minya, Kefr eş-Şeyh, İskenderiye, Menufiye, Dimyat ve Garbiyye'de gösteriler sırasında ya da evlerine baskın düzenlenmesi sonucu tutuklananların sayısının 143'e ulaştığını söyleyen Ganim, tutuklanan 16 kadının da bir müddet sonra serbest bırakıldığını söyledi.

Ganim, gün ortasında yaptığı açıklamada 37 kişinin tutuklandığı ve 3 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etmişti.

Bu arada Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak'tan yapılan açıklamada, gösterilerde hayatını kaybeden "şehitlerin" ailelerine başsağlığı dilenerek, ölümlerinden Mısır rejimi sorumlu tutuldu.

Mısır güvenlik güçleri, bugün başkent Kahire ve diğer şehirlerde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Sokak aralarında az katılımlı eylemlerin yapıldığı gözlenen Devrim'in 5'inci yıl dönümünde, büyük kitlesel olaylar yaşanmadı.

Tahrir, Rabia, Nahda, Muhammed Mahmud ve Ramses gibi önemli meydanlarda ise alınan yoğun güvenlik önlemleri nedeniyle herhangi bir hareketlilik görülmedi.

Kaynak: AA / Güncel

Hüsnü Mübarek Kahire Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
title