Haberler

Mısır'daki Üniversitelerde Darbe Karşıtı Gösteriler

Gösteri yasasının onaylanmasına rağmen üniversitelerdeki darbe karşıtı gösteriler devam ediyor

Mısır'da geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur tarafından onaylanan "tartışmalı", gösteri yasasına rağmen üniversitelerdeki darbe karşıtı gösteriler hız kesmeden devam etti.

Darbe karşıtı öğrenciler, Ezher, Kahire, Ayn'üş Şems, Hilvan, Menufiye, Beni Suveyf, Süveyş, İskenderiye ve Asyut üniversitelerinde gösterilerini sürdürdü.

Gözaltındaki arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyen öğrenciler, Rabia ve Nahda meydanlarındaki katliamların yanı sıra, yürürlüğe giren gösteri yasasını da protesto etti.

Ordu, polis ve Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib aleyhine sloganların atıldığı gösterilerde, askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin fotoğrafları ve üzerinde "Rabia" işareti bulunan dövizler taşındı.

-"Dersleri boykot"

Ezher Üniversitesi'nin Arap dili, eczacılık, ziraat, diş hekimliği, mühendislik ve fen fakültelerindeki darbe karşıtı öğrenciler, cuma günkü gösterilere müdahalede hayatını kaybeden arkadaşları Salah Ebu Hamide ile Abdulgani et-Talib'in katillerinin bulunması için bugün dersleri boykot etme kararı aldıklarını duyurdu.

Mısır'daki üniversiteler, eğitim döneminin başladığı günden bu yana darbe karşıtı gösterilere sahne oluyor.

Geçici Cumhurbaşkanı Mansur'un onayladığı gösteri yasası, İçişleri Bakanlığı'na, "güvenlik ve toplumsal barışı tehdit etmesi halinde", gösteri ve yürüyüşleri engelleme hakkı, güvenlik güçlerine de "gösterilerin güç kullanılarak dağıtılması" konusunda geniş yetkiler veriyor.

Buna göre, yasayı ihlal edenler, 2 yıldan 5 yıla kadar hapis ve yüklü miktarda para cezasına çarptırılabilecek. - Kahire

Kaynak: AA / Güncel

Adli Mansur Hilvan Kahire Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri! 3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024? 3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! BİM para sayma makinesi ne zaman gelecek, fiyatı ne kadar, özellikleri neler (3 Mayıs CUMA)? Aston Villa Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Roma Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Roma B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Slm cnm diyen kız öldü mü? Seleme cenemeler diyen kıza ne oldu TİKTOK?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title