Haberler

Mısır'daki Gösteri Yasasına Tepki

Mısır'da, geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur'un onayladığı tartışmalı yeni gösteri yasası protesto edildi Göstericilere sert müdahalede bulunan güvenlik güçleri çok sayıda göstericiyi gözaltı...

Mısır'da, geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur'un onayladığı tartışmalı yeni gösteri yasası protesto edildi.

Başkent Kahire'de, Gazeteciler Sendikası önünde toplanan grup, "gösteri ile yürüyüş hakkını kısıtlayan, güvenlik güçlerine gösterileri dağıtma konusunda geniş yetkiler tanıyan yasayı" protesto etti.

Güvenlik güçleri, gençler ve siyasetçilerden oluşan göstericileri dağılmaları yönünde uyardı. Ancak dağılmayan göstericiler, "Baltacı İçişleri" sloganlarıyla karşılık verince güvenlik güçleri biber gazı atarak, gruba sert bir şekilde müdahale etti.

Bu sırada, Talat Harb ve Şambilyon caddelerinden Gazeteciler Sendikası'na doğru ayrı bir grup yürümek istedi. Güvenlik güçleri bu gruba da müdahale edip çok sayıda göstericiyi gözaltına aldı.

Mısır'da geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur'un onayladığı "gösteri yasası", "özgürlükleri kısıtlayıcı" olduğu gerekçesiyle protesto edilmeye başlanmıştı.

İçişleri Bakanlığı'na, "güvenlik ve toplumsal barışı tehdit etmesi halinde", gösteri ve yürüyüşleri engelleme hakkı veren, güvenlik güçlerine de "gösterilerin güç kullanılarak dağıtılması" konusunda geniş yetkiler tanıyan yasaya göre, bunu ihlal edenler 2 yıldan 5 yıla kadar hapis ve yüklü miktarda para cezasına çarptırılabilecek. - Kahire

Kaynak: AA / Güncel

Adli Mansur Kahire Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title