Haberler

Mısır'da Demokrasi Yanlılarına Ateş Açılması

Kayseri'de bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, saldırıyı kınadı Baro Başkanı Konaç: "Seçilmiş iradeye karşı katliamlara da başvurarak bu iradenin yok sayılmaya çalışılması kabul edilemez"

Kayseri'de bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Mısır'da Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda toplanan demokrasi yanlılarına güvenlik güçlerinin ateş açmasını kınadı.

Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçmiş yıllarda yaşanan darbelerden dolayı önemli sıkıntılar yaşayan Türk milletinin, halkın yüzde 50'sinden  fazlasının oyunu alarak seçilmiş birine karşı Mısır'da yapılan darbeyi asla kabul edemeyeceğini söyledi.

Batı'nın, İslam ülkelerindeki demokrasiler ve özgürlükler karşısında çifte standart uyguladığına dikkati çeken Konaç, "Bu ikiyüzlü tavrı lanetliyoruz, kınıyoruz. Özgürlüklerin dünya üzerinde geliştiği bir süreçte kimlerin bu özgürlükleri yaşayabileceğine rengine göre karar verilmesi, bununla ilglii çifte standart uygulanması, seçilmiş iradeye karşı katliamlara da başvurarak bu iradenin yok sayılmaya çalışılması kabul edilemez" diye konuştu.

Konaç, Türk milletinin Mısır halkının yanında olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bu yaşanan olaylar çok daha başka şeylere gebe. Arap Baharı denilen sürecin tasviyesi noktasında yeni bir sürece girildi. Yaşanan sürecin Batı'nın ve emperyalistlerin menfaatlerine dokunan birtakım gelişmelere sebep olacağını, özellikle İsrail'in güvenliği noktasında ABD ve müttefiklerinin sıkıntıya girdiğini düşünüyorum. Mısır'da yaşanan katliam da bu oyunların bir parçası."

"Katilamla ülkenin iradesi susturulmaya çalışılıyor"

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ise Mısır'daki katlilamın hem Müslümanlar hem de insanlık adına utandırıcı olduğunu ifade etti.

Hiçyılmaz, "Mısır'da can pazarı yaşanıyor ve bütün dünya bu katliama seyirci kalıyor. Yapılan katilamla ülkenin iradesi susturulmaya çalışılıyor. Türk halkı olarak yaşananların acısını hissediyoruz. Şu mübarek ramazan ayında biliyoruz ki zalimler bunun hesabını verecektir, mazlumlar elbette feraha erecektir" şeklinde konuştu.

"İnsanlık, bu vahşet karşısında tepkisini dile getirmeli"

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Kayseri Şube Başkanı Nusret Uğurlu da Ortadoğu'da yaşanan gelişmelerin insanları endişelendirdiğini dile getirdi.

Uğurlu, "Bir yanda diktatör yönetimler, diğer yanda demokrasiye geçiş sancısı yaşayan yönetimler. En son Mısır'da demokrasiye geçiş sevinci yaşanırken birdenbire darbe yapıldı. Darbecilerin dün gece sabaha karşı yaptıkları saldırılarda da en az 100 Müslüman öldü, binlerce yaralı var. Bu kabul edilemez. Bu vahşete sadece Müslümanlar değil, tüm insanlar tepki göstermeli. En azından birbirlerine dua etmeli. Bu gelişmelere sessiz kalmamız mümkün değil. İnsanlık, bu vahşet karşısında tepkisini dile getirmeli" şeklinde konuştu.

"Ne vicdana ne de insanlığa sığar"

Kayseri Genç Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Hamdi Kınaş ise bir yerde askeri darbe varsa burada özgürlükten, demokrasiden ve insan haklarından bahsetmenin mümkün olmadığını vurguladı.

Mısır'da insanların katledildiğini ve özellikle Batı'nın bu duruma sessiz kaldığını ifade eden Kınaş, "Mübarek ramazan ayında insanların devlet eliyle hunharca katledilmesi, çoluk çocuk ayrımı gözetmeksizin üstlerine ateş açılması ne vicdana ne de insanlığa sığar. Türkiye'den Mısır'da yaşananları endişeyle izliyoruz. Şu günler hürmetine zulmün ve katliamın bir an önce durmasını istiyoruz" diye konuştu.

"Ramazan ayında yaşanan katliam, hepimizi derinden yaralıyor"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Kayseri Şube Başkanı Ahmet Çolakbayraktar ise Mısır'da insani bir felaket yaşandığını vurgulayarak, "İş dünyası olarak meydanlarda iradesine sahip çıkmaya çalışan Mısır halkının acılarını paylaşıyoruz. Müslümanlar için önemli olan şu ramazan ayında yaşanan katliam, hepimizi derinden yaralıyor. Tüm dünyanın bir an önce Mısır'da yaşanan katliama karşı durmasını ve sona ermesi için girişimde bulunmasını diliyoruz" ifadesini kullandı. - Kayseri

Kaynak: AA / Güncel

Rabiatül Adeviyye Fevzi Konaç Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title