Haberler

"Filistin'in Yanında Diye Mursi Hükümetini Devirdiler"

Güncelleme:

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "Filistin'in yanında diye Mursi hükümetini devirdiler." dedi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, " Filistin'in yanında diye Mursi hükümetini devirdiler. ABD, Mısır hükümetini devirmek için harekete geçtiğinde, AB ve İsrail, darbeye destek verdi" dedi.

Mısır'daki darbe karşıtlarına yönelik katliama dikkat çekmek için sosyal medyada "#AdeviyyeNöbetiniDevralıyoruz" etiketiyle örgütlenen aralarında çeşitli sivil toplum kuruluşu üyelerinin de bulunduğu Genç Hareket isimli grup, Saraçhane Parkı'nda protesto eylemi düzenledi.

Eylemde konuşan Yıldırım, Mısır'da ordunun yönetime el koymasının nedeninin Filistin olduğunu söyledi.

Filistin'e açılan kapının Mısır olduğunu vurgulayan Yıldırım, " Filistin'de bir avuç Müslüman'ı yenemediler. Mısır da ellerinden gitmişti. Mavi Marmara'yla Türkiye'yi de kaybettiler. Direniş kırıcılarla, Mısır'daki direnişi kırmaya çalıştılar ve katliam yapmaya giriştiler. Filistin'in yanında diye Mursi hükümetini devirdiler. ABD, Mısır hükümetini devirmek için harekete geçtiğinde, AB ve İsrail, darbeye destek verdi. 'Mısır ordusunun çoğu namaz kılıyor' diyorlar. Bilincin yoksa namaz kılsan ne olur? Kurşunu İsrail'e değil meydanlardaki, kundaktaki bebeklere sıktınız" diye konuştu.

Yıldırım, Müslümanların adalet ve Mescid-i Aksa'da özgürce namaz kılmak istediklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Üzülmeyin İslam dünyasından sınırların kalktığı günleri, hep birlikte göreceğiz. Biz Misak-ı Milli'yi kutsayan bir toplum değiliz artık. Mazlumun, yardıma muhtaç olanın yanında olan bir toplum olmaya başladık. Kardeşlerimiz orada öldürülüyor. Bize 'Mısır'ın içişlerine neden karışıyorsunuz' diye soruyorlar. ABD, AB, Fransa, İsrail ve değerleri karışıyor da biz nasıl karışmayalım? İsrail, İslam dünyasındaki uyanıştan korkuyor. Mescid-i Aksa'nın özgürleşeceği tehlikesiyle İhvan'ın başarılı olmasını istemedi."

Adevviye ve diğer meydanlardaki müdahalenin ardından yaralanan Mursi yandaşlarının tedavi olamadıkları için şehit olduğunu dile getiren Yıldırım, Mısır'daki darbeci yönetimin yaralıların hastanelere götürülmesini izin vermediğini ifade etti.

Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliamda 2 binden fazla kişinin öldüğünü ve 10 binden fazla yaralı bulunduğunu savunan Yıldırım, "Mısır'da sadece İhvan savaşmıyor. Diğer gruplardan gençler de savaşıyor. Allah inananların ardındadır. Biz uyandık, artık bizi kandıramazlar" dedi.

İnsan ve Medeniyet Hareketi Yönetim Kurulu Üyesi İdris Şekerci de Mısır halkının toplara, tanklara karşı direndiğini belirtti.

Türkiye'deki Müslümanları katliama karşı durmaya çağıran Şekerci, "21. yüzyılın çağdaş firavunları, ABD ve İsrail şunu duysun; biz öldürmekle bitmeyiz. Biz Allah'a inandık, zafer bizimdir. Şehadetle süsleyeceğimiz bir hayata şahitlik ediyoruz. Elbette Allah bizi unutmayacak. Zalim Sisi, biz ne sana ne de senin ve Esed'in arkasındakilere boyun eğeceğiz" ifadelerini kullandı.

Eylemde, 1966'da idam edilen yazar ve müfessir Seyyid Kutub'un "Sen Özgürsün Kardeşim" şiiri eşliğinde hazırlanan bir video gösterildi.

Konuşmalar sırasında sık sık, "Defol Sisi, seninleyiz Mursi, "Kahrolsun İsrail, kahrolsun Amerika", "Direne direne kazanacağız" ve "Zalimler için yaşasın cehennem" şeklinde sloganlar atan ve tekbir getiren gruptakiler, yapılan duanın ardından eylemi sonlandırdı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Filistin İsrail Politika Güncel Haberler

title