Haberler

Milli Tank Taşıyıcı Araçları Savunma Sanayi Müsteşarlığı'na Teslim Edildi

-tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Hema Endüstri A.Ş.tarafından Tank Taşıyıcı Araç ve Römorkları Projesi kapsamında üretilen milli tank taşıyıcı araçları, törenle Savunma Sanayi Müsteşarlığı'na teslim edildi.

-tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Hema Endüstri A.Ş. tarafından Tank Taşıyıcı Araç ve Römorkları Projesi kapsamında üretilen milli tank taşıyıcı araçları, törenle Savunma Sanayi Müsteşarlığı'na teslim edildi.

Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından ihale edilerek Hattat Holding tarafından 2009 yılında yapımına başlanılan 25 milyon dolar maliyetli Tank Taşıyıcı Araç ve Römorkları Projesi kapsamında üretilen milli tank taşıyıcı araçları, Hattat Holding Hema Endüstri A.Ş. Çerkezköy Tesislerinde yapılan törenle teslim edildi.

Projenin başarıyla sonuçlandığını söyleyen Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, "Biz Savunma Sanayi Müsteşarlığı olarak zor bir müşteriyiz. Bize ürün beğendirmek zordur. Biz de askerlerimizin kullanımına en iyi araç gereçleri sunmaya çalışıyoruz ve elimizden geldiği kadar da bu ürünleri yerlileştirmek istiyoruz. Milli tank projesinin Power Pack (Güç Üniteleri) için Hema'nın da tekliflerini bekliyoruz" dedi.

Hema Endüstri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Hattat da savunma sanayii gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin dünya üzerinde ve özellikle de bölgelerinde önemli bir güç haline geldiğini belirtti. Savunma sanayisinin gelişmesinin savunma projelerinin mümkün olduğu ölçüde yurtiçi firmalar tarafından gerçekleştirilmesi ve yurtiçi katma değerin olabilecek en yüksek değerlere ulaştırılması sonucunda sağlanabileceğini söyleyen Hattat, "Teslim töreni için toplandığımız bu proje, Türk savunma sanayiine önemli katkı sağlayacak yurtiçi geliştirme projelerinden bir tanesidir. Milli Tank Taşıyıcı projesini başarı ile üreterek teslimatını yaptık" dedi.

Bundan sonraki hedeflerinin savunma sanayiinin ihtiyacı olan diğer ürünleri üretmek olduğunu dile getiren Hattat, "Çerkezköy tesislerimizin son teknoloji ve üretim kabiliyetine haiz olan makinelerini kullanarak, kaliteli ürünleri üreterek Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın beğenisine sunmaktır. Önümüzdeki hedefimiz milli tank projesinin Güç Ünitelerini (Power Pack) Hema'nın Çerkezköy tesislerinde üretip teslim etmektir ve bunu Çerkezköy tesislerimizdeki 5000 çalışan, 40 yıllık sanayi tecrübemiz ile gerçekleştireceğimize inanıyoruz" diye konuştu.

Savunma Bakanlığı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve Kara Dairesi Başkanlıkları tarafından 6 ay süre ile teste tabi tutulan ve testleri başarıyla geçen 480 beygir gücüne sahip olan araçlar, 70 ton taşıma kapasitesine sahip. Yüklü ağırlığı 115 ton olan araçlar, bu zamana kadar üretilmiş en hızlı tank taşıyıcı araçlar olarak dikkat çekiyor. Özel transmisyonu sayesinde yüzde 30 tırmanma kabiliyetine sahip olan araçlar, yükü ile beraber Türkiye'nin bir ucundan diğer ucuna yakıt takviyesi yapmadan gidebilecek kabiliyette. - Tekirdağ / Çerkezköy

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Savunma Bakanlığı Hema Endüstri Çerkezköy Tekirdağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title