Haberler

Milli Kayakçı Aslı Nemutlu'nun Heykeli Dikildi

Milli kayakçı Aslı Nemutlu ölümünün 2. yılında oturduğu Kadıköy’e bronz heykeli dikilerek ölümsüzleşti.

Milli kayakçı Aslı Nemutlu ölümünün 2. yılında oturduğu Kadıköy'e bronz heykeli dikilerek ölümsüzleşti. Heykelin açılış töreninde anne Ayşe Nemutlu duygusal anlar yaşarken, baba Metin Nemutlu ise olayla ilgili sorumluların cezalandırılmasını istedi.

Erzurum'da kayak pistinde geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden Milli Kayakçı Aslı Nemutlu, vefatının ikinci yılında ölümsüzleşti. Kadıköy Belediyesi tarafından ölümsüzleştirildi. Aslı'nın oturduğu Kadıköy Kalamış'ta bulunan Atatürk Parkı'na Kadıköy Belediyesi tarafından bronz heykeli dikildi. Heykelin açılış törenine Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Aslı'nın annesi Ayşe, babası Metin ve kardeşi Ece Nemutlu, arkadaşları ve sporcular katıldı.

"ASLI'YI BİZ ÖLDÜRDÜK"

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Aslı'nın ölümüne ihmallerin neden olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Aslı kayağı sevdiği için kayak onu hayattan almadı. Onu alan Türkiye'deki ihmaller, cahilliklerdir. Adını koymak gerekir. Sevgili aslı Türkiye'de değil daha uygar bir ülkede olsaydı yaşıyor ve muhtemelen de yarışıyor olacaktı. Aslı gibi değerler çok fazla yetişmiyor. Aslı'yı yaşatabilseydik çünkü onu biz öldürdük göğsümüzü kabartacak çok daha başarıları bize sunacaktı."

17 yaşında hayata veda eden Aslı Nemutlu'yu yaptığı heykelle ölümsüzleştiren Heykeltıraş Neslihan Pala, "Aslı'nın heykelini yaparken daha çok kayakçı kimliğiyle değil, kişiliğiyle ilgilenmek istedim" diye konuştu.

Baba Metin Nemutlu, yaptığı duygu yüklü konuşmada olayın ihmaller sonucu yaşandığını belirterek, "Bugün tam anlamıyla hala süründüğümüz mahkemelerde suçluların ben yetkili değilim, ben yapmadım dedikleri koskoca dağın ortasında antrenaman pistinin dört metre kenarında cellat kütüklere çarparak Aslı durabildi. Bası kendini bilmezlere göre Aslı düşmüştü" dedi.

"ASLI'YI BAŞARILI SPORCULAR YAŞATACAK"

"Çok çalıştı çok azim etti" diyerek kızı Aslı'yı tarif eden baba Metin Nemutlu, Aslı'nın vefatından sonra büyük bir aileye sahip olduğunu söyledi.

'Aslı Nemutlu Genç Sporcular Derneği'ni kurduklarını ifade eden Nemutlu, kış sporlarına ilgi duyan gençlere destek vereceklerini belirtti.

ANNE AYŞE NEMUTLU DUYGUSAL ANLAR YAŞADI

Tören boyunca duygusal anlar yaşayan anne Ayşe Nemutlu, "Bizler için çok gurur verici. Emeği geçen herkese çok teşekkürler. Bu bizim için çok anlamlı. Neslihan Hanım'a bu heykelin küçüğünü bizim için eve yapabilir misiniz diye sormuştum. O bize jest yapmıştı ve hazırlamıştı. İlk gördüğüm zaman bakamadım heykele. Çok duygulandım" şeklinde konuştu.

"ÇOK FAZLA SUÇLU VAR"

Kazayla ilgili mahkeme sürecinin devam ettiğini dile getiren baba metin Nemutlu, olayın sorumlularının cezalandırılmasını istedi.

Nemutlu, "Türkiye'de ilk defa bu kadar profesyonel anlamda görülen spor kazası. Mahkemede bu konuda karar vermekte zorlanıyor. Ortada çok fazla ihmal var. Çok fazla suçlu var. Bunlar nasıl bir sonuca varacaklar biz de bilemiyoruz ama tabi ki bizim isteğimiz Türkiye'de bir örnek olsun. Sadece spor değil benzer kazalara örnek olacak bir karar çıksın. Suçlu olan tüm insanlar cezalarını çeksin. Aile olarak en büyük dileğimiz bu" dedi.

Konuşmaların ardından Nemutlu ailesi Başkan Öztürk ile birlikte heykelin üstünü açtıktan sonra heykelin üzerine çiçekler koydu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Selami Öztürk Aslı Nemutlu Erzurum Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title