Haberler

Milli Eğitim Komisyonunda "Biz Dindarlar" Kavgası

Milli Eğitim Komisyonu'nda 4+4+4 yeni eğitim modeli teklifinin görüşmelerinde "Allah demek yasaktı" sözlerinin ardından "Biz dindarlar" ifadesi gerileme neden oldu Milli Eğitim Komisyonu'nda 4+4+4 yeni eğitim modeli teklifinin görüşmelerinde...

Milli Eğitim Komisyonu'nda 4+4+4 yeni eğitim modeli teklifinin görüşmelerinde "Allah demek yasaktı" sözlerinin ardından "Biz dindarlar" ifadesi gerileme neden oldu Milli Eğitim Komisyonu'nda 4+4+4 yeni eğitim modeli teklifinin görüşmelerinde "Allah demek yasaktı" sözlerinin ardından "Biz dindarlar" ifadesi gerileme neden oldu. CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, "Allah herkesi din istismarcılarından korusun" derken komisyon üyeleri hep bir ağızdan "amin" dedi.

Milli Eğitim, Gençlik, Kültür ve Spor Komisyonu'nda zorunlu eğitimi 12 yıla çıkartarak kesintisiz eğitime son veren teklifin görüşmeleri devam ediyor. AKP İstanbul Milletvekili İsmet Uçma teklifteki "ilköğretim birinci ikinci kademe' ifadelerinin "ilkokul ve ortaokul olarak' değiştirilmesini öngören önergeyle ilgili açıklama yapmak için söz aldı. Kademeler üzerinden "imam hatip ortaokulları' tartışması yapılmasının herkesi rahatsız ettiğini anlatan Uçma, kademelendirmeyi dünyadaki verilerden hareketle yaptıklarını söyledi. "Sizden minnacık bir talebim var. Bize güvenin" diyen Uçma, hükümetleri döneminde yollar, sağlık, dış politika gibi konularda atılan adımlara önce itiraz edildiğini belirterek, "Ama hepsi hamdolsun iyi oldu" dedi.

-"BİZ DİNDARLAR"-

"İmam hatip okullarına takılmamak gerek" diyen Uçma, bu konuda yapılan değişikliklerin de beğenileceğine inandığını söyledi. Konuşmasına "Biz dindarlar olarak bu konuya bakışımız" sözleriyle devam eden Uçma'ya CHP'li milletvekilleri ayağa kalkarak, "Toplumu ayrıştırıyorsun. Her zaman böyle yapıyorsunuz" diye tepki gösterdiler.

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, "Bizim inancımız farklı mı? Kim dinsiz, terbiyesiz. Ne biçim konuşuyorsun?" diye ayağa kalkarak bağırdı. AKP'li Uçma, "Provoke etmeyin" derken Özkes elindeki çay bardağını da masaya vurmaya başladı. Özkes'e "Otur yerine" diye bağırılınca Özkes, "Oturmazsam ne olur?" diye karşılık verdi.

-"ATEİSTLER DE DİNDARDIR"-

AKP'li Uçma bu tepkiler üzerine "Bir hata varsa sözlerimizde, düzeltiriz" dedi. Komisyon Başkanı Nabi Avcı tartışmaya müdahale ederek, Uçma'ya "Sözleriniz rahatsızlık yarattı" uyarısında bulundu. Bu arada CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, "AKP'liler CHP'liler kadar dindardır. Ama tersini kabul etmiyoruz" diye bağırdı. Uçma, "Biz dindarlar' derken Türkiye'nin tamamını ifade etmek istedim. Bu topraklarda doğan herkes, ateist de doğal olarak dindardır" dedi.

Uçma'nın bu sözlerine CHP'li Özkes, "Ne saçmalıyorsun?" diye karşılık verdi.

-HEP BİR AĞIZDAN "AMİN"-

Uçma, CHP'li milletvekillerinin "Biz dindarlar ve siz ne demek?" eleştirilerine "Yanlış anlıyorsunuz" diye karşılık verirken bu arada komisyon başkanı Avcı önergeyi oylamaya sunarak 5 dakika ara verdi.

Verilen arada tartışma devam etti. CHP Milletvekili Lütfü Baydar, "CHP'lilerin dinle sorunu var gibi bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Toplum ikileme sokuluyor. Bu konularda bir tek sataşma daha olursa CHP olarak komisyonu terk edeceğiz" dedi.

Verilen aradan sonra toplanan komisyon üyeleri tartışmayla ilgili konuşmalar yaptı. CHP'li Ali Haydar Öner yaptığı konuşmayı "Allah herkesi din istismarcılarından korusun" diye sözlerini tamamlarken komisyon üyeleri hep bir ağızdan "amin" dedi.

Komsiyon teklifin üçüncü maddesi üzerindeki görüşmelerine devam ediyor. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

İhsan Özkes İsmet Uçma Isparta Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title