Haberler

Milas Hayırsever Doktordan, Eğitime Bir Destek Daha Önce Okul Yaptırdı, Şimdi De Ek Bina Ve Spor Salonu Yaptırıyor

Muğla'nın Milas İlçesi'nde, Hayırsever 76 Yaşındaki Dr. Mete Ersoy, 6 Yıl Önce Yaptırdığı 17 Derslikli İlköğretim Okuluna Şimdi de 3 Katlı, 11 Derslikli Ek Bina ile Spor Salonu Yaptırıyor.

Muğla'nın Milas İlçesi'nde, hayırsever 76 yaşındaki Dr. Mete Ersoy, 6 yıl önce yaptırdığı 17 derslikli ilköğretim okuluna şimdi de 3 katlı, 11 derslikli ek bina ile spor salonu yaptırıyor.

Şevketiye Mahallesi'ndeki Dr. Mete Ersoy İlköğretim Okulu'na yapılacak ek binanın temel atma törenine, Muğla Valisi Fatih Şahin, Milas Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, Milas Belediye Başkanı CHP'li Muhammet Tokat, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aksan, hayırsever Dr. Mete Ersoy, İlçe Jandarma Komutanı Kurmay Yüzbaşı Cemal İyigün, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Hakan Aşık, öğretmenler, öğrenrciler ve çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan hayırsever Dr. Mete Ersoy, adına yaptırdığı anaokulunda eğitime başlayan bir öğrencinin, yine isini taşıyan liseden mezun olduğunu düşünmenin çok güzel bir duygu olduğunu belirterek, 'Bu amaçla, elimdeki mal varlıklarımı satarak elimden geldiğince eğitime katkıda bulunmaya çalışıyorum. Önümüzdeki yıllarda bir anaokulu, bir de Anadolu lisesi yaptırmayı hedefliyorum" dedi.

Kaymakam Atçı ise Dr. Mete Ersoy'un eğitime verdiği desteklerin takdire değer olduğunu belirterek, "Kendisi şimdi de bir vakıf kurup, gelirini yaptırdığı okullara aktarmak için proje hazırlıyor" dedi.

Valisi Fatih Şahin ise il genelinde, "Eğitime Yüzde Yüz Destek Projesi" kapsamında son 10 yılda, hayırseverlerce yaklaşık 85 milyon TL harcayarak, 950 derslik, devlet tarafından ise 130 milyon TL'ye bin 500 derslik yaptırdığını söyledi. Vali Şahin, eğitime destekleri nedeniyle Dr. Mete Ersoy'u da kutladı.

Konuşmaların ardından Vali Şahin, Dr. Mete Ersoy'a geçen yıl eğiteme katkıları nedeniyle TBMM tarafından verilen ancak almak için Ankara'ya gidemediği için kaymakamlığa gönderilen Üstün Hizmet Ödülü'nü verdi. Daha sonra, Vali Şahin ve hayırsever Ersoy, birlikte ek binanın temeline ilk harcı döktü. tören halkoyunları göstearisiyle son buldu.

Dr. Mete Ersoy İlköğretim Okulu'na yaptırılan üç katlı, 11 derslikli, içinde anı ve öğretmenlar odası ve kütüphane bulunan ek bina ile spor salonunun 2011- 2012 eğitim- öğretim yılına kadar tamamlanarak hizmete açılacağı belirtildi.

MD-ITMD-BOİzmirli olan Dr. Mete Ersoy, daha öncede sahibi olduğu Ersoy Tıbbi Tahliller Laboratuvarı'nı 1992 yılında kapatıp, malzemelerini Milas 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi'ne bağışlamıştı. Ersoy, Burgaz mahallesi'ndeki Anadolu öğretmen Lisesi'nin inşaatı için de 175 bin TL bağışta bulunmuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title