Haberler

MHP'nin Kastamonu İtirazına YSK'dan Ret

Güncelleme:

Yüksek Seçim Kurulu, MHP'nin Kastamonu'daki seçim sonuçlarına itirazını reddetti.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), MHP'nin Kastamonu'daki seçim sonuçlarına itirazını reddetti.

MHP: ÖLÜLER, KISITLILAR, ASKERLER GİBİ OLMAYAN SEÇMENLER OY KULLANDI

MHP, yerel seçimlerde Kastamonu'da ölüler, kısıtlılar, askerler gibi seçmen olmadığı halde oy kullananların bulunduğunu öne sürerek, YSK'ya itirazda bulunmuştu. İtirazları görüşen YSK, aldığı ara kararla İlçe Seçim Kurulundan oy kullanma ehliyeti olmadığı halde oy verenlerin tespit edilmesini istemişti. YSK'nın ara karar gereği İlçe Seçim Kurulu tarafından yapılan incelemede, kısıtlılık durumu bulunduğu halde 55 kişinin oy kullandığı belirlendi. Bunun üzerine İlçe Seçim Kurulundan gelen yanıtı inceleyen YSK, "kısıtlılık durumu bulunan kişilerin oy kullandığı" iddiasıyla MHP yaptığı itirazı değerlendirerek, söz konusu durumdaki kişi sayısının seçim sonucunu etkileyecek ölçüde olmadığı gerekçesiyle reddetti.

AK PARTİ ADAYI TAHSİN BABAŞ KAZANDI

Bu kapsamda Kastamonu'da 20 yıldır MHP'li kadrolar tarafından yönetilen Kastamonu Belediye Başkanlığını AK Parti'nin adayı Tahsin Babaş'ın kazandığı kesinleşti.

YSK'nın itirazı reddetmesinin ardından, MHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Hayati Hamzaoğlu ise, Anayasa Mahkemesi'ne bireysel olarak başvuru hakkını kullanacağı belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yüksek Seçim Kurulu Tahsin Babaş Kastamonu Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (6)

murat mememurat_eren2005@hotmail.com:

ben hayırlı olsun demyorum ve bu şaibeli başkanıda herzamn şaibeli bir seçim almıştır diyeceğim tarihte bunu böyle yazacak

5
4
yanıtYanıtla
murat mememurat_eren2005@hotmail.com:

bu nasıl düşünce anlamdım bu 55 kişi sonucu etkilememiş olabilir fakat orda bir yanlışlık vardır bence bu 55 kişi tespit edilmeseydi ve ardaki oy fakıda 45 olsaydı akp olduğu için nasıl bir karra vercekti ysk onu merak ediyom bence seçimde yanlışlık vardır ve seçim iptal edilmelidir

5
3
yanıtYanıtla
BAŞBUĞ TÜRKEŞ ÜLKÜSÜ BİTTİser_aliefe@hotmail.:

HATAY BELENDE MHP İLÇE TEŞKİLATI ENCÜMEN ÜYELERİ İLÇEDE MHP YE İLDE CHP YE OY VERECEĞİZ DİYE PROPAGANDA YAPTI. SEÇMENLERİNE İLDE METE ASLANIN KAZANMA ŞANSI YOK. CHP ADAYINA OY VERECEZ DEDİ. ENCÜMEN ÜYELERİNDEN BİRİ YAKIN ÇEVRESİNE TELKİNDE BULUNUYOR. METE ASLAN KAZANAMAZ MHP ADAYI. OYUMUZ BOŞA GİTMESİN CHP ADAYINA VERELİM DİYOR. EYYYYYYYY TÜRKEŞ ÜLKÜSÜ GOMİNİSTTE YARDAKÇI OLMAKLA BİTTİN SEN ÜLKÜMMM. ÜLKÜCÜ GOMİNİST OLDU. YAZIKLAR OLSUN. UTANMANIZDA KALMADI.

2
2
yanıtYanıtla
cem tunam2mccs@windowslive.com:

YSK A KE PE'nin başvuruları dışındakileri kabul etmeyen itibarını sıfırlama yolunda emin adımlarla ilerleyen diğer bir kurumumuz...

1
3
yanıtYanıtla
ÖNCE ABDEST ALINser_aliefe@hotmail.com:

bahçeli TÜRKEŞ ÜLKÜSÜNÜ BİTİRDİ. ÜLKÜCÜ GOMİNİSTTE OY VERİR OLDU. YAZIK. TÜRKEŞ ÜLKÜCÜSÜ GOMİNSTTE OY VERİP DESTEK OLUYORSA GERİSİNİ SİZ DÜŞÜNÜN. GEZİ İHANETİNDE TÜRK BAYRAKALRI YAKAN GOMİNİSTLERİ GÖRDÜK bahçeli TÜRKÜCÜLERİDE O BAYRAK YAKANLARLA AYNI PİS ÇANAKTAN PİSLİK YEMEDİMİ GOMİNİSTTE OY VEREREK. YAZIKLAR OLSUN. BİR DAHA TÜRKLÜKTÜ MİLLİYETÇİLİK VS AĞZINIZA ALMAYIN. GOMİNİST TÜRKÜCÜLER SİZİ. EVLERİNİE ÜÇ HİLALİMİ ASMAYIN KİRLETMEYİN O ŞANLI BAYRAĞIMI ÖNCE ABDEST ALIN RUHUNUZ TEMİZLENSİN.

1
2
yanıtYanıtla
BAŞBUĞ TÜRKEŞ ÜLKÜSÜ BİTTİser_aliefe@hotmail.:

BAŞBUĞUMUN FİKİRLERİNE KARŞI ÇIKAN GOMİNİST MHP LİLER İYİ OKUYUN ULAN Anıtta ne yazacaktı?Samson Özararat, Türkeş’le görüşmelerini şöyle anlatmıştı: “Paris dönüşü Türkeş’le birkaç kez yeniden buluştuk. Karşılıklı diyaloğun çoğaltılmasını, gidip gelen heyetlerin artırılmasını, sınırın açılmasını, halklar arasında karşılıklı ziyaretlerin yapılmasını konuştuk. Hatta bir ara Türkeş’in Erivan’daki soykırım anıtına çelenk koymasını bile tartıştık.Türkiye-Ermenistan sınırına, 1915’te ölenlerin anısına müşterek bir anıt dikilmesi de konuşuldu. Anıtın Ermenistan’a bakan yüzünde Türkçe, Türkiye’ye bakan yüzünde ise Ermenice, ‘Verdiğimiz acılardan dolayı üzgünüz’ yazacaktı

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title