Haberler

Mhp'li Bal: Bu Anayasa Değişikliği Bölünmenin İlk Adımıdır Mhp'li Bal: Bu Anayasa Değişikliği Bölünmenin İlk Adımıdır

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Anayasa Değişikliğinin Bölünme, Parçalanma ve İhanetin İlk Adımı Olduğunu Söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Anayasa değişikliğinin bölünme, parçalanma ve ihanetin ilk adımı olduğunu söyledi.

12 Eylül'de yapılacak olan Halk Oylaması öncesinde yurt gezilerini sürdüren MHP'li Bal, MHP Karaman Milletvekili Hasan Çalış ve MHP Karaman İl Başkanı İsmet Hatipoğlu ile birlikte parti binasında basın toplantısı düzenledi. Anayasa değişikliği paketini olumsuz karşıladıklarını belirten Faruk Bal, şöyle konuştu

"Pazarlık yapmadılar da, nereden duydu terörist Kandil dağından indi, Habur'a da mahkemenin karşısına durdu. Pazarlık yapmadın da Avrupa'daki terörist nasıl geldi Türkiye'ye. Pazarlık yapmadın da Adalet Bakanlığı'nın kiraladığı yat, İmralı'ya gittikten bir gün sonra İmralı'nın talimatlarını ulaştıran avukatlarla birlikte eylemsizlik bir arada ilan edilmedi mi? Dolayısıyla AKP ateşle oynamaktadır. Bin yıllık kardeşlik hukukunu mahvetmektedir. İnsanları soyuna sopuna göre ayırmaktadır. Bu Anayasa değişkiliği de bu bölünmenin, bu parçalanmanın bu ihanetin ilk adımıdır" dedi.

Hükümetin kendisine yandaş basın oluşturduğunu belirten Faruk Bal, "Bu Anayasa değişikliğinde bir zehir bir de tatlandırıcı madde vardır. Zehiri şudur. Anayasa Mahkemesi'ni, Habur mahkemesine dönüştürmek istiyorlar. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na, Habur hakimliği ve hakimleri gibi atamak istiyorlar. Türkiye'de parlamento ve demokrasilerde üç tane güç vardır. Bunlar yasama ve yürütmedir. Bu iki güç eğer gemlenmezse, eğer firenlenmezse sınırsız yetki kullanırsa bunun adı krallıktır, padişahlıktır, despotluktur ve dikta'dır. İşte AKP tam bu Diktatörlüğü kurmak istemektedir" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title