Haberler

Mezarı Olan Kaçak Ocağa İşsizlikten Girmiş

Zonguldak'ta, kaçak maden ocağında meydana gelen iş kazasında hayatını kaybeden 17 yaşındaki Abdullah Basatlı'nın, kazadan 3 gün önce ilk kez girdiği maden ocağında çalışmaya başladığı ortaya çıktı.

Zonguldak'ta, kaçak maden ocağında meydana gelen iş kazasında hayatını kaybeden 17 yaşındaki Abdullah Basatlı'nın, kazadan 3 gün önce ilk kez girdiği maden ocağında çalışmaya başladığı ortaya çıktı. Oğlunun işsizlik nedeniyle kaçak ocağa girdiğini belirten 40 yaşındaki Saniye Basatlı, "Tekstile gitseydi, az para alsaydı da o ocağa girmeseydi" diyerek gözyaşı döktü.

Dilaver Mahallesi 420 Sokak'taki ormanlık alanda izinsiz açılan kömür ocağında çalışan Abdullah Basatlı, geçen cumartesi günü tavandan kopan kaya parçasının üzerine düşmesi sonucu yaşamını yitirdi. Basatlı'nın cenazesi, Çaycuma İlçesi'ne bağlı Basatlı Köyü'nde toprağa verilirken, iş arkadaşları Serkan Saka ve ocağın sahibi olduğunu iddia eden 16 yaşındaki Ramazan Taşdemir gözaltına alındı. Yaşı küçük olduğu için ocağı üzerine almaya çalıştığı ortaya çıkan Taşdemir, Saka ile birlikte ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Polisin yaptığı araştırmada ise ocağın gerçek sahibinin Y. D. olduğu belirlendi. Gözaltına alınan Y. D. de çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olayın ardından Abdullah Basatlı'nın Basatlı Köyü'ndeki baba evi yasa boğuldu. Bayramı buruk kutladıklarını söyleyen Saniye Basatlı, oğlunun okulu bıraktıktan sonra İstanbul'a çalışmaya gittiğini, bir süre bir ayakkabı atölyesinde çalışıp sonra yanlarına döndüğünü söyledi. Bir süre iş bulamayınca oğlunun kazadan 3 gün önce kaçak maden ocağında çalışmaya başladığını belirten Saniye Basatlı, "Daha 17 yaşındaydı. Tekstile gitseydi, 100 lira alsaydı, az alsaydı da madene girmeseydi. Bayram geldi ama kara bayram oldu. Bayram mı ızdırap mı bilmiyorum" diyerek gözyaşı döktü.

Oğlunun ölümünden iş arkadaşlarını sorumlu tutan Saniye Basatlı, "O gün sahurda kalktık, beraber yemek yedik. Sabah kaldırdım. Gitmesini istemiyordum. 'Oğlum seni ocağa göndermeyeceğim' dedim, ama beni dinlemedi. Ocağa girişiyle ölüşü bir olmuş. Nasıl oluyor bu? Her şeyim oydu. Madende diğer arkadaşlarına niye bir şey olmamış? Sadece benim oğluma olmuş. Bu işin peşini bırakmayacağım. Oğlumun kanını yerde bırakmayacağım" diye konuştu.

Torununu madende çalışmaması içi uyardıklarını, ancak dinletemediklerini anlatan Emine Basatlı da "Para lazım olduğunda bana söylerdi, benden alırdı. Hiç gitmesini istemedim. Yavrum yine yanımda dursaydı da para verseydim" dedi. - Zonguldak / Çaycuma

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title