Haberler

Mesleğinde En İyi Olan Esnafa Ödül

Güncelleme:

Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında mesleğinde en iyi olan esnaf ve sanatkârlara, Şoförler ve Otomobilciler Odası Salonu'nda plaketleri verildi.

Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında mesleğinde en iyi olan esnaf ve sanatkarlara, Şoförler ve Otomobilciler Odası Salonu'nda düzenlenen akşam yemeğinde plaketleri verildi.

Programa, Vali Güngör Azim Tuna, Vali Yardımcısı Cafer Yıldız, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Yapıcı, EESOB Başkanı Ekrem Birsen katıldı. Program, başta Türk Bayrağı olmak üzere Türki Cumhuriyetlerini temsil eden bayrakların seremonisi ve İstiklal Marşının hep bir ağızdan okunmasıyla başladı.

Vali Tuna, programda yaptığı konuşmada, madde ile manayı birleştiren, ruhumuzu değerlerimizin kumaşıyla donatan Ahiliğin, Elini Açık Tut, Kapını Açık Tut, Sofranı Açık Tut diye söylemde bulunduğunu ifade etti. Tuna "Değerler dünyası açısından baktığımızda dayanışmaya dayalı güzel ahlakı, yardımlaşmayı, sevgi, saygı ve hoşgörüyü öne çıkaran aynı temeller üzerinden yükselen bir felsefedir ahilik. ve ahilik bu felsefe üzerine kurulan bir teşkilattır. Öyle bir teşkilat ki Anadolu'nun Türkleşmesinde; Türk kültürü ve medeniyetinin, Türk dili ve edebiyatının gelişmesinde, değerlerimizin yerleşmesi ve korunmasında, Türk sanat ve ticaret ahlakının oluşması ve yaygınlaşmasında çok önemli hizmetler görmüştür. Bu yönüyle ahilik kurumu tamamıyla Türk kültürüne özgüdür. Öyle ki Ahiliğin Türk toplumuna etkilerinin bugün bile devam ettiğini görmek için, Anadolu'da herhangi bir sanat kolunda usta-kalfa-çırak ilişkisine bakmak yeterlidir. Bununla ilgili olarak birçok örnek verilebilir. Günümüzde bu sivil toplum kuruluşunun yerini, esnaf örgütleri ve ticaret odaları almıştır. Hatta bu nezih akşam bile Ahilik kültürünün çok güzel bir örneğidir."

Ahiliğin Eskişehir için ayrı bir önemi daha olduğunu söyleyen Vali Tuna, sözlerine şöyle devam etti:

"Zira Ahilerin teşkilatlandığı ilk illerden biri de Eskişehir'dir. Hem "Türk Dünyası Kültür Başkentliği" hem de "Unesco Somut Olmayan Kültürel Miras Başkentliği" ile çifte başkentlik heyecanını yaşadığımız 2013'te şehrimiz; Ahilik kültürünü geleceğe -hak ettiği değeri vererek- aktarmamız gerekmektedir. Zira ahilik sadece mesleki bir kuruluş değil, aynı zamanda iyi ahlak ve değerlerimizin kurumlaşmış halidir. Sadece mesleki anlamda başarılı bireyler değil, aynı zamanda değerleriyle kuşanmış bir ruh güzelliğine sahip nesiller yetiştirmeyi amaçlamıştır. Milli, manevi ve insani değerlerimizle kuşanmış nesiller için Türk Dünyası Kültür Başkentliği uygulamasını fırsat bilerek değerlerimiz ve ortak kültür mirasımız için üretmeye devam ediyoruz. Bereketli vatan topraklarımızda "Eline, beline, diline sahip ol" diyen Hacı Bektaş Veli; "Şefkat ve merhamette güneş gibi ol." diyen Mevlana'nın çağdaşı ve dostu olan Ahi Evran-ı Veli, kurduğu Ahi ocaklarıyla insanlığı aynı değerler dünyasına davet etmiştir. İnsana, hayata ve iş ahlakına temel kurallar getirirken Anadolu'da diğer gönül erleriyle birlikte birlik ruhunu yeşertmiştir."

Vali Tuna, "Bu gönül sofrasında bize gönül kapılarını açan siz kıymetli ahi kardeşlerime hoş geldiniz diyor, burada sizlerle aynı sofrayı paylaşmaktan büyük memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum" diyerek sözlerini noktaladı.

Konuşmaların ardından Baksan Meslek Eğitim ve Öğretim Merkezi oyuncuları tarafından Ahilik tiyatro ile anlatıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

güngör azim tuna ahilik haftası ekrem birsen eskişehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm tek parça FULL izle! 4 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 4 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 4 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? SEYRAN ÖLECEK Mİ? Yalı Çapkını Seyran diziden ayrılıyor mu? #127916 YALI ÇAPKINI 69. BÖLÜM FRAGMAN yayınlandı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title