Haberler

Merzifon'da Sağlık İçin Yürüdüler

Amasya'nın Merzifon ilçesinde, sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenlendi.

Amasya'nın Merzifon ilçesinde, sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenlendi.

Merzifon İlçe Sağlık Müdürlüğünce düzenlenen sağlıklı yaşam yürüyüşü ile hareketli yaşam tarzının sağlık açısından gerekliliğine işaret edildi.

Askerlik Şubesi önünden başlayıp Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren yürüyüşe, Merzifon Kaymakamı Gürkan Demirkale, Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürü Süleyman Gül, İlçe Emniyet Müdürü Ali Gökce, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, daire amirleri ile vatandaşlar katıldı.

İlçe Sağlık Müdürü İsmail Çelik, yürüyüş sonunda yaptığı konuşmada, hareketsizliğin getirdiği sağlık sorunlarının ortaya çıktığı günümüzde insanların daha çok hareket etmesi ve spor yapması anlamında çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

İnsanlara yürümenin ve sağlıklı beslenmenin önemini anlatmaya çalıştıklarına dikkati çeken Çelik, "Spor yapmak, hareket etmek çok önemli. Sağlık açısından da bakıldığında bu tür bedensel hareketlerin önemi ortaya çıkıyor. Obeziteye karşı insanlarımızı daha çok spor yapmaya, harekette bulunmaya ve yürümeye teşvik amaçlı çalışmalar yapılıyor." dedi.

Çelik, toplumda birçok kronik hastalığın görülme sıklığının hareketsiz yaşam nedeniyle arttığını vurgulayarak, düzenledikleri etkinliklerle sağlıklı yaşamı teşvik etmeye çalıştıklarını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Meydanı Merzifon Amasya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title