Haberler

Merkel Önerisini Chırac ve Kaczynski ile Görüşecek

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, Türkiye'yle AB Müzakerelerinin Şimdiye Kadar Olduğu Gibi Sürdürülmesi İçin Yeni Bir Şart Koyma Yönündeki Önerisini, Yarın Fransa ve Polonya Cumhurbaşkanları Jacques Chirac ve Leh Kaczynski ile Görüşmesi Bekleniyor.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, Türkiye'yle AB müzakerelerinin şimdiye kadar olduğu gibi sürdürülmesi için yeni bir şart koyma yönündeki önerisini, yarın Fransa ve Polonya cumhurbaşkanları Jacques Chirac ve Leh Kaczynski ile görüşmesi bekleniyor.

Alman Haber Ajansı (DPA), Merkel'in yarın geleneksel ''Weimar Üçgeni'' görüşmeleri kapsamında Chirac ve Kaczyinski'yle Saarland eyaletinin Mettlach kentinde yapacağı görüşmede, bu konuyu da ele almak istediğini bildirdi.

Haberde, Merkel'in Türkiye'nin AB üyeliğine karşı olmasına rağmen, üyeliği destekleyen Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile yeni öneriyle ilgili bir görüş ayrılığı bulunmadığının tahmin edildiği belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title