Haberler

Meram Bağları yeniden hayat buluyor

Güncelleme:

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde söz ettiği Bağ-ı Meram'ın yeniden hayat bulması adına başlattıkları "Meram Bağları Projesi"ni inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde söz ettiği Bağ-ı Meram'ın yeniden hayat bulması adına başlattıkları "Meram Bağları Projesi"ni inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yeni Meram Caddesi ve Yaka Caddesi'nin kesişiminde yer alan 18 bin metrekarelik araziye, üzüm bağı ve meyve bahçesi kazandırılıyor. Projenin ilk etabı, üzüm bağları ve fidanların dikilmesiyle tamamlandı.

Kavuş, "Meramlı ve Konyalı hemşehrilerimizle dışarıdan gelen misafirlerimizin hep bir 'Meram Bağları' arayışı vardı. Aslında Meram Bağı deyince Konya'da bağlık bahçelik yerler anlaşılır, onlar da Meram'ın genelinde her zaman vardır. Ama bu arayışı nihayetlendirmek adına Meram son durağa yaklaşırken Meram Yeni Yol ve Yaka Meram'ın kesiştiği yerde bulunan boş arsalarımızı bunun için tahsis ettik. 18 bin metrekarelik bu alana bine yakın üzüm asması ve yaklaşık 400 adet meyve fidesi dikerek Meram Bağları'nı yeniden canlandırıyoruz. Projenin 8 bin 500 metrekarelik ilk etabı tamamlandı. Toplam projenin de yarısını bitirmiş durumdayız. Tamamı bittiğinde hem Konyalı hemşehrilerimiz hem de dışarıdan gelen turistler ve misafirlerimiz burada aileleriyle, dostlarıyla güzel vakit geçirebilecekler." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kavuş Evliya Çelebi Konya Meram Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri! 3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title