Haberler

Mardin'de Zirai Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurulacak

Güncelleme:

Mardin'de Zirai Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurulacak.

Mardin'de Zirai Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurulacak.

Mardin Artuklu Üniversitesinden (MAÜ) yapılan açıklamaya göre, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğüne Mardin Zirai Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin kurulumu için başvuru dosyasının hazırlanmasını ve oluşturulan işbirliğin devamı ile iş birliğine hazır potansiyel paydaşların arttırılmasını sağlamak amacıyla Mardin Valiliğinde protokol imzalandı.

Protokol, Vali Mahmut Demirtaş, MAÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Ahmet Alanlı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Mardin İl Koordinatörü Erdal Çelik, KOSGEB Mardin Müdürü Abdullah Yurten, il ilçe ticaret ve sanayi odası başkanları ile Mardin Organize Sanayi Bölgesi başkanları arasında imzalandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen MAÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, kurucu heyeti temsil etmek ve gerekli müracaatları yapmak üzere MAÜ Rektörlüğünün görevlendirildiğini bildirdi.

Teknoloji Geliştirme Bölgeleriyle teknolojik bilginin üretilmesi, üretilen bilginin ticarileştirilmesi, üründe üretim yöntemlerinde ürün kalitesi ve standardının yükseltilmesinin amaçlandığını kaydeden Özcoşar, verimliliği artıracak ve üretim maliyetlerini düşürecek yeniliklerin geliştirilmesi, işletmelerin yeni ve ileri teknolojilere uyumunun sağlanması, araştırmacılara iş imkanlarının sağlanması ve ileri teknoloji yatırımları yapacak yabancı sermayenin ülkeye girişinin hızlandırılması ile sanayinin rekabet gücünün artırılması kapsamında bireysel girişimleri ortak platformda buluşturarak bölgesel küresel üretimin hedeflendiğini belirtti.

Özcoşar, kurulması planlanan Mardin Zirai Teknoloji Geliştirme Bölgesinin kuruluş çalışmalarına Vali Demirtaş'ın büyük destek sunduğunu ve heyetin oluşturulması noktasında Valilik ve diğer tüm paydaşlara teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Artuklu Mardin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title