Haberler

Manisa - 2Kavaf´Tan Ailelere Mesaj

"hiçbir Mesai Çocuklara Harcanacak Mesai Diliminden Önemli Değildir"

"HİÇBİR MESAİ ÇOCUKLARA HARCANACAK MESAİ DİLİMİNDEN ÖNEMLİ DEĞİLDİR"

KADIN ve Aileden sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, özellikle toplumsal olaylarda çocukların ön planda olması konusunda aileleri uyararak, ''Bu konuda ailelerimizi duyarlı olmaya çağırıyoruz. Çocuklara zaman ayırmak, onları doğruya yönlendirmek, sürdürülebilir eğitim yapmak için gerekeni yapacağız' dedi.

Bakan Selma Aliye Kavaf bir takım ziyaretlerde ve açılışlarda bulunmak geldiği Manisa'da Vali Celalettin Güvenç'i makamında ziyaret etti. Şeref Defteri'ni imzalayan Kavaf'a mesir macunu ile Demirci İlçesi'nde dokunan halıdan yapılmış tablo hediye etti. Valilik ziyaretinin ardından Bakan Kavaf, yürüyerek AK Parti Manisa İl Teşkilatı binasına geçti.

Kavaf, burada gazatecilere yaptığı açıklamada, Manisa'nın sosyal hizmetler kurumu açısından zengin bir il olduğunu ve sivil toplum kuruluşlarının sosyal hizmetler kurumlarına çok büyük destek verdiğini söyledi. Sosyal Hizmetlerdeki hizmetin devamlılığının yerel yönetimlerin destek vermesine bağlı olduğunun altını çizen Kavaf, ''Sosyal hizmetler anlamında yerelin desteğini aldığımız bölgelerde, yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının ve halkın desteğini aldığımız bölgelerde, çok başarılıyız. Çünkü bu iş insana insanla yapılan bir iş. Bir insana hizmet sunuyorsunuz. Bu açıdan çok sıkı takip edilmesi gereken desteklenmesi gereken bir iş. Manisa bunu başarıyor' dedi.

AİLELERİ UYARDI

Gazetecilerin, ''Türkiye kritik bir süreçten geçiyor. Çeşitli illerde bir takım toplumsal olaylar yaşanıyor. Bu olaylarda çoğunlukta çocuklar ön planda' şeklindeki hatırlatması üzerine Bakan Kavaf, aileleri bu konuda uyardı. Kavaf, ''Bu konuda ailelerimizi duyarlı olmaya çağırıyoruz. Çocuklara sahip çıkacağız. Bizim en değerli varlığımız çocuklarımız. Mesaimizi çocuklara harcayacağız. Hiçbir mesai çocuklara harcanacak mesai diliminden önemli değildir. Çocuklara zaman ayırmak, onlara doğruya yönlendirmek, sürdürülebilir eğitim yapmak için gereken yapacağız. Devlet olarak ailelerimize de destek veriyoruz. Aileler olağan üstü gayret göstermeli' dedi.

EŞİTLİK İLKESİ

Gazetecilerin, ''Yeni Anayasa paketinde, kadın ve özürlü hakları için ne tür yenilikler var?' sorusuna yanıt veren Bakan Kavaf, ''Anayasa paketinde bunlarla ilgili yapılacak yasal düzenlemelerin Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olmayacağı hükmü var. Anayasa'nın 10. maddesinde kadın ve erkekler eşit haklara sahiptir hükmü vardı. 2005 yılında yapılan değişiklik ile devlet bu hükmü hayata geçirmelidir ibaresi eklenmiştir. Böylece devlete bir sorumluluk yüklenmiştir. Ancak bununla ilgili yapılacak düzenlemelerin Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olacağı düşüncesiyle yapılacak itirazların önü açıktı. Yani yapılacak düzenlemelere böyle bir itiraz geldiği takdirde iptal olunabilirdi. Yeni yapılan düzenleme ile dezavantajlı grupların, bu dezavantajlı olma halini giderecek bir takım düzenlemeler yapıldığı takdirde bunun anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olmayacağı, bunu bozmayacağı hükmü yerleştirilmiş oldu.' diye konuştu.

Kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarı konusunda yeni yapılan Anayasa düzenlemesinde cezaların artırılıp artırılmadığı yolundaki bir soruya da Kavaf, ''2005 yılında TCK da bir değişiklik yapıldı. Bu değişiklikle özellikle töre, namus cinayetlerinde, çocuk istismarlarında sıfır tolerans içeren düzenlemeler yapıldı. Özellikle sonu ölümle biten fiillerde ve eylemlerde hafifletici sebepler ortadan kaldırıldı ve müebbet hapis cezası verilmeye başlandı. 4320 sayılı Ailenin Korunmasına Dair Kanuna 2007 yılında bir ek yapıldı. Şiddeti uygulayan eşe değil, şiddeti uygulayan diğer aile bireylerine de ceza verilmesi hükmü getirildi. Şiddeti uygulayan eşe, evden uzaklaştırılma ve tedavi, reddederse hapis cezası getirildi. Bizim yasal düzenlemelerimiz gelişmiş ülkelerden çok daha iyi bir noktadadır. Önemli olan bu yasaların hayata geçirilmesidir' diye konuştu.

KIZ BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİNİ AÇTI

AK Parti Manisa İl Teşkilatı ziyaretinin ardından Bakan Kavaf, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Sosyal Hizmetlere devredilen ve 202 bin liraya restore edilen Manisa Kız Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin açılışını yaptı. Kavaf, merkezin 13-18 yaş arası kız çocuklarına hizmet vereceğini belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title