Haberler

Makedonya Polisinden Yolsuzluk ve Tefecilik Yapanlara Operasyon

Makedonya Polisinin düzenlediği 'Çekan' adlı operasyonla yolsuzluk ve tefecilik yaptıkları tespit edilen çete çökertildi.

Makedonya Polisinin düzenlediği 'Çekan' adlı operasyonla yolsuzluk ve tefecilik yaptıkları tespit edilen çete çökertildi. 19 kişilik çeteden 15 kişi gözaltına alındı.

Makedonya'nın Güneybatısında bulunan Gostivar kasabasında özel polislerin şüphelilerin evlerine yaptığı baskınlarda 20 lüks otomobil, 43 bin euro, 12 bin İsviçre frankı, 240 bin denar, 4 tabanca, bir av tüfeği, bıçaklar, cep telefonları ve sim kartların ele geçirildiği açıklandı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin yürüttüğü çalışmayla aralarında 4 avukatın da bulunduğu çetenin ekonomik krize düşen insanlara tefecilik yaparak yüzde 8 ve 20 arasında faizle para verdikleri tespit edildi. Ödeyemedikleri takdirde şiddet uyguladıkları veya zorla mallarını gasp ettikleri de açıklandı.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü İvo Kotevski, zorla yapılan anlaşmalarla borçlu olanların otomobillerine ve mallarına el koyduklarını ifade etti.

Operasyonla 19 kişilik çete üyelerinden 15 kişi göz altına alınırken, 2 kişi aranıyor, 2 kişinin de yurt dışında olduğu bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Makedonya Gostivar İsviçre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title