Haberler

Makedonya'daki "Yasa Dışı Dinleme" İddiaları

Makedonya'daki "yasa dışı dinleme" iddiaları- Anamuhalefet partisi lideri Zaev, farklı bakanların arasında geçen altı ses kaydını kamuoyuyla paylaştı Makedonya'da, anamuhalefet partisi Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM) Genel Başkanı Zoran Zaev, hükümet ortaklarının seçimlere hile karıştırdığı, yolsuzluk yaptığı ve yargı organlarına müdahalede bulunduğu iddialarına ilişkin belgeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor.

Makedonya'daki "yasa dışı dinleme" iddiaları- Anamuhalefet partisi lideri Zaev, farklı bakanların arasında geçen altı ses kaydını kamuoyuyla paylaştı Makedonya'da, anamuhalefet partisi Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM) Genel Başkanı Zoran Zaev, hükümet ortaklarının seçimlere hile karıştırdığı, yolsuzluk yaptığı ve yargı organlarına müdahalede bulunduğu iddialarına ilişkin belgeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor.Zaev, parti üyeleri ile koalisyon ortaklarının da katılımı ile Üsküp'te düzenlediği basın toplantısında, farklı bakanlar arasında geçen altı ses kaydını daha kamuoyuyla paylaştı.Makedonya'da yaklaşık 100 gazetecinin yasadışı bir şekilde dinlendiğini ileri süren Zaev, Makedonya İçişleri Bakanı Gordana Yankulovska, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Mile Yanakieski, Kültür Bakanı Elizabeta Kançeska Milevska, Güvenlik ve Karşı İstihbarat İdaresi Müdürü Saşo Miyalkov, gazeteci Dragan Pavloviç Latas ile İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İvo Koteski arasında geçen altı ses kaydını gazetecilere dinletti.Zaev, iktidara yakın medya sahiplerini, editörlere ve gazetecilere daha cesur olması çağrısında bulunarak, "Makedonya'nın gördüğü bu zulmü, bir daha yaşanmamak üzere bitireceğiz" iddiasında bulundu. - Olay Makedonya İçişleri Bakanlığı 31 Ocak tarihinde, arasında Zaev'in de bulunduğu dört kişi hakkında, "casusluk" ve "üst düzey devlet organlarına karşı şiddet" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Polis, operasyon kapsamında üç kişiyi gözaltına alırken, Zaev hakkında yurt dışına çıkış yasağı koydu.Zaev de buna karşılık siyasetçi, iş adamı, gazeteci ve hakimlerin de arasında yer aldığı 20 bin kişinin yasa dışı dinlenildiği iddiasıyla üç istihbarat yetkilisi hakkında suç duyurusunda bulundu.Zaev, geçen hafta düzenlediği basın toplantısında da kendisinin de dört yıl boyunca dinlenildiğini ileri sürerek, Maliye Bakanı Zoran Stavreski, İçişleri Bakanı Gordana Yankulovska, Demokratik Bütünleşme Birliği Başkanı Ali Ahmeti, Arnavut Demokratik Partisi Başkanı Menduh Taçi, Demokratik Diriliş Partisi Başkanı Rufi Osmani, Eski Başbakan Lyupço Gyorgievski'nin ses kayıtlarını dinletti.Geçen yıl yapılan erken genel seçim sonuçlarını kabul etmeyen anamuhalefet partisi, kendilerinin de içerisinde yer alacağı yeni bir hükümet ile yeniden erken seçime gidilmesini talep ediyor. -Makedonya'daki "yasa dışı dinleme" iddiaları

Kaynak: AA / Güncel

İçişleri Bakanlığı Zoran Zaev Makedonya Üsküp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet? 1 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title