Haberler

Mahalle Afet Gönüllüleri (mag) Vakfı Kuruldu...

Afetlere karşı sivil bilincin oluşması konusunda çalışmalar yapan Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG), Resmi Vakıf Senedi'nin imzalanmasıyla vakıf haline geldi.

Afetlere karşı sivil bilincin oluşması konusunda çalışmalar yapan Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG), Resmi Vakıf Senedi'nin imzalanmasıyla vakıf haline geldi.

MAG Vakfından yapılan yazılı açıklamada, MAG'ın 2000 yılından bu yana İstanbul, Kocaeli ve Yalova'da 50'yi aşkın mahallede örgütlenerek, çalışmalar gerçekleştirdiği belirtildi.

MAG'ın çalışmalarının sürdürülebilirliğini sağlamak üzere bir süre önce vakıflaşma süreci başlatıldığı kaydedilen açıklamada, Türkiye'nin önde gelen iş adamları, sanayicileri, basın mensupları, akademisyenleri, sivil girişimcileri ve sanatçılarının da yer aldığı Kurucular Kurulunun, Resmi Vakıf Senedi'ni imzaladığı ve böylece MAG Vakfı'nın kurulduğu anlatıldı.

MAG Vakfı'nın uzun vadede, ülkenin depremden etkilenebilecek her bölgesinde MAG programları oluşturmayı hedeflediği belirtilen açıklamada, vakfın ayrıca, bildiklerini aktarmayı, bilinç yaratmayı, diğer sivil toplum örgütleriyle bir ağ oluşturmayı ve yerel grupları desteklemeyi görev edindiği de bildirildi.

Açıklamada, ''Yaşamak ve yaşatmak için birbirimize destek olalım'' anlayışıyla kurulan MAG Vakfı'nın, afetler konusunda halkın bilinçlendirilmesi, afete hazırlık ve müdahale için köy, semt, mahalle, sokak, site düzeyinde yerel kapasitenin geliştirilmesi gibi amaçlarının da bulunduğu belirtildi.

MAG, halen İstanbul, Kocaeli ve Yalova'daki 56 mahallede toplam 2 bin 407 gönüllü ile faaliyetlerini sürdürüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title