Haberler

Son dakika haber! Lübnan'da Mikati başbakanlığındaki hükümet güvenoyu aldı

Güncelleme:

Son dakika haberi... Lübnan'da başkent Beyrut'taki patlamanın ardından 13 ay sonra Necib Mikati başbakanlığında kurulan yeni hükümet, Lübnan parlamentosundan güvenoyu aldı.

Lübnan'da başkent Beyrut'taki patlamanın ardından 13 ay sonra Necib Mikati başbakanlığında kurulan yeni hükümet, Lübnan parlamentosundan güvenoyu aldı.

Beyrut Limanı'nda yaşanan patlamanın ardından Başbakan Hassan Diyab istifa etmişti. Hükümeti kurma görevi 26 Temmuz'da eski Başbakan Necib Mikati'ye verilmişti. Lübnan'da hükümeti kurma görevini üstlenen Mikati, 13 ay sonra 10 Eylül'de Cumhurbaşkanı Michel Aoun ile 24 bakandan oluşan yeni kabinesi üzerinde anlaşmaya varmıştı. Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, Mikati başbakanlığında kurulan yeni hükümetin güven oylaması ve kabinenin hazırladığı eylem planını görüşmek üzere parlamentoyu topladı. 8 saat süren meclis toplantısında Mikati hükümeti parlamentodan güvenoyu aldı. Yapılan oylamada 85 milletvekili yeni hükümete lehte, 15'i ise aleyhte oy verdi.

Mikati, milletvekillerine hitaben yaptığı konuşmada, yeni kabinenin Uluslararası Para Fonu (IMF) ile müzakereleri sürdürmeye çalışacağını ve devletin elektrik arzını artırmaya öncelik vereceğini belirtti. Genel seçimlerin zamanında yapılması için çaba sarf edeceklerini aktaran Mikati, Beyrut Limanı'ndaki patlamayla ilgili soruşturmanın tamamlanmasına önem verdiklerini açıkladı.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Beyrut Limanı Hükümet Lübnan Eylül Politika Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title